Статті

МАХИМУМ ЕФЕКТИВНОСТІ ВІД ФЛАГМАНА

За 1,5 року роботи плавучий кран проєкту П-140 NIBULON MAX відвантажив на експорт 3,5 млн тонн сільгосппродукції.

У вереснІ 2019 року компанія «НІБУЛОН» урочисто ввела в експлуатацію 140-метровий самохідний плавкран NIBULON MAX, найдовше спеціалізоване кранове судно класу «річка-море» під прапором України, побудоване за 28 років незалежності нашої країни. Це дало черговий поштовх для нарощування експортних показників та розвитку економіки країни.

У довжину це кранове судно має 140 м, ширина становить 28 м, осадка — до 4 м, а місткість двох вантажних трюмів — 13400 куб. м, наявність яких дає змогу гнучко використовувати річковий флот, виступаючи накопичувачем у період відсутності суден закордонного плавання.

Уже 2019/20 маркетингового року NIBULON MAX, який пропрацював лише 9 місяців, відвантажив на експорт майже такий самий об'єм збіжжя, над яким рік працювали три плавкрани компанії.

Рік роботи нібулонівського флагмана довів його ефективність із показником відвантаженого збіжжя на експорт у 2,5 млн тонн. Усього лише пів року знадобилось на те, щоби перетнути рубіж у 3,5 млн тонн відвантаженої сільгосппродукції. Але і це не межа для NIBULON MAX, річні обсяги перевалки якого можуть сягати 4-5 млн тонн.

NIBULON MAX — складне замовлення, яке суднобудівники суднобудівно-судноремонтного заводу «НІБУЛОН» виконали всього за рік, що стало можливим завдяки багатьом підготовчим заходам та роботі колективу у декілька змін і паралельно за всіма напрямами.

Так, для будівництва судна NIBULON MAX компанія провела модернізацію стапельного майданчика та реконструкцію спуско-підйомного пристрою, що дозволило збільшити кількості стапельних та спускових доріжок.

Восени 2018 року для потреб будівництва компанією було придбано електрогідравлічний поворотний портальний кран LPS180 німецької фірми Liebherr-MCCTEC Rostock GmbH. А навесні 2019 року вперше було доставлено водним транспортом обладнання для нового суднобудівного замовлення — два електрогідравлічні чотирьохканатні грейферні крани типу CBG360 від Liebherr-MCCTEC Rostock GmbH максимальною вантажопідйомністю 45 тонн кожен та продуктивністю 18000 тонн на добу. До речі, саме вищезгадані крани, які за рахунок зміщення на 3600 мм вліво від діаметральної площини судна, дозволяють розвантажувати судна типу Panamax.

Робота нібулонівського флагмана на внутрішніх водних шляхах України та визнання експертами українських конкурсів та рейтингів щораз засвідчує його ефективність. Так, за будівництво судна NIBULON MAX компанію було визнано переможцем 13-го Національного морського рейтингу України у номінації «Відновлення флоту», а експерти рейтингу Асоціації суднобудівників України «Укрсудпром» віддали суднобудівному підприємству «НІБУЛОН» перше місце у ТОП-3 верфей країни 2019 року.

За інф. пресцентру компанії «НІБУЛОН». Фото компанії «НІБУЛОН»

© 2018 ТОВ "Агромедіа-Про"