Статті

140-МЕТРОВИЙ САМОХІДНИЙ ПЛАВКРАН NIBULON MAX ВІДПРАВЛЯЄТЬСЯ У ПЕРШИЙ РЕЙС

10 жовтня на перевантажувальному терміналі для перевалки зернових та олійних культур ТОВ СП «НІБУЛОН» у Миколаєві був уперше завантажений легендарний 140-метровий самохідний плавучий кран з вантажними трюмами місткістю 13400 куб. м NIBULON MAX.

Святкова атмосфера навколо гучного введення в експлуатацію судна NIBULON MAX, що відбулося 20 вересня на міжнародному форумі TRANS EXPO ODESA-MYKOLAIV 2019, ще не розвіялася, а потужне судно вже приступило до виконання свого першого завдання.

Сьогодні на перевантажувальному терміналі для перевалки зернових та олійних культур ТОВ СП «НІБУЛОН» у Миколаєві спеціалізоване кранове судно було завантажене 8,5 тис. тонн кукурудзи нового врожаю.

На цьому етапі всі роботи виконуються в тестовому режимі, зазначають фахівці компанії. Так, завантажившись сільгосппродукцією, NIBULON MAX вийде на зовнішній рейд Миколаївського морського порту, де виконає перевантаження кукурудзи з власних трюмів на судно типу Panamax RB JORDANA з дедвейтом 81301 т. Паралельно 140-метровий плавкран здійснюватиме довантаження закордонного судна додатковим об'ємом  кукурудзи безпосередньо з несамохідних суден компанії. Навантажувальні роботи на зовнішньому рейді Миколаївського морського порту планується розпочати 11 жовтня, і після їх закінчення RB JORDANA вирушить до Єгипту.

Нагадаємо, що NIBULON MAX має два вантажні трюми з місткістю 13400 куб. м. Вони, забезпечені люковими закриттями, призначені для перевезення зернових навалювальних та генеральних вантажів. Наявність власних трюмів на судні забезпечує безперервну роботу кранів під час швартовних операцій з баржами, що скоротить час навантаження суден. Для обслуговування вантажних трюмів, а також проведення вантажно-розвантажувальних робіт в умовах порту і на відкритому рейді в морі на судні розміщуються два повноповоротних вантажних крани типу CBG360 від німецької фірми Liebherr-

MCCTEC Rostock GmbH з максимальною вантажопідйомністю 45 тонн та максимальним вильотом стріли — 36 м, які зміщено на 3600 мм на лівий борт від діаметральної площини судна, що дозволяє повністю навантажувати та розвантажувати судна типу Panamax. Продуктивність кранових частин —18000 тонн/добу.

З початком роботи потужного NIBULON MAX «НІБУЛОНівський» флот значно підсилився, і тепер на зовнішньому рейді морського порту Миколаїв, де до цього часу працювали три плавучі крани компанії — самохідний «Святий Миколай» та несамохідні «Нібулонівець» і «Нібулонівець-2», компанія зможе суттєво збільшити обсяги перевалки, повністю покрити свої потреби. Якщо у минулому 2018/19 МР обсяг відвантаженого плавкранами компанії зерна на експорт становив 2,7 млн тонн, то завдяки роботі 140-метрового судна річні показники зростуть до 5-6 млн тонн. Також це судно дасть можливість гнучко використовувати річковий вантажний флот, виступаючи накопичувачем у період відсутності суден закордонного плавання.

© 2018 ТОВ "Агромедіа-Про"