Статті

ТЕХНІЧНЕ ДООЗБРОЄННЯ ЛІДЕРА

Валерій КУНИЦЬКИЙ, Хеннінг БУК, Оксана СТРЕТОВИЧ і Олексій ВАДАТУРСЬКИЙ«НІБУЛОН» за підтримки Європейського інвестиційного банку продовжує активно реалізовувати інвестиційний проект «Розвиток і реконструкція елеваторів (будівництво та оснащення об'єктів зернового зберігання), будівництво перевантажувальних та логістичних терміналів (будівництво буксирів) в Україні».

Так, 1 лютого 2017 року було підписано низку контрактів з постачальниками елеваторного, зерноочисного, вагового та іншого обладнання для нових підприємств компанії.

Кращі світові виробники необхідного устаткування для нових виробничих потужностей компанії обиралися за результатами прозорих тендерів. Зокрема, переможцями стали: SYMAGA S.A. (Іспанія, силоси для зберігання зерна), TELESTACK Ltd. (Великобританія, суднонавантажувальна машина), BUHLER GmBh (Швейцарія, зерноочисне обладнання), (США, сушарки), UAB LIUCIJA (Литва, фільтри циклонного типу та вентилятори), FOSS ANALYTICAL AB (Данія, аналізатори зерна Infratec), PFEUFFER GmbH (Німеччина, пробовідбірники), PRECIA S.A. (Нідерланди, бункерні ваги) та CIMBRIA UNIGRAIN A/S (Данія, зерноперевантажувальне обладнання).

Серед інших компаній-виробників, які взяли участь у тендерах, за що компанія висловлює їм щиру вдячність, були RIELA (Польща), GSI (Угорщина), SCAFCO (США), AGI (Канада), FRAME (Італія), Neuero (Німеччина), UNIA ARAJ REALIZACJE (Польща), SILOS CORDOBA (Іспанія), PRECO (Латвія) і Завод елеваторного обладнання (Україна).

Варто зазначити, що тендери проходили на високому рівні: відкрито, прозоро та з дотриманням усіх вимог і правил. Як відмітив начальник відділу зовнішньоекономічних зав'язків та маркетингу компанії «НІБУЛОН» Валерій Куницький, усі виробники, незважаючи на довготривалу та плідну роботу з «НІБУЛОНом», брали участь у тендері на постачання обладнання на рівних умовах. Пропозиції на поставки устаткування розглядав, приймав (зважаючи на належне поєднання справедливої ціни і високої якості) остаточні рішення та вів підсумкові переговори з представниками компаній особисто генеральний директор «НІБУЛОНу» Олексій Вадатурський.

Загалом завершальні етапи переговорів проходили в режимі Інтернет-зв'язку. Підписання угоди на постачання зерноперевантажувального обладнання з датською компанією «CIMBRIA UNIGRAIN A/S» відбулося 1 лютого за участю її директора Хеннінга Рослева Бука, директора представництва цієї компанії в Україні Оксани Стретович та очільника ТОВ СП «НІБУЛОН» Олексія Вадатурського в головному офісі компанії в Миколаєві.

Історія співробітництва майже з багатьма компаніями-переможцями тендерів бере свій початок далекого 2003 року, коли у Миколаєві зводився головний зерновий термінал. Так, сьогодні більшість перевантажувального обладнання, встановленого на нібулонівських об'єктах зернової інфраструктури, вироблено саме «CIMBRIA UNIGRAIN A/S». А унікальне обладнання TELESTACK Ltd., розроблене спеціально для компанії «НІБУЛОН», 2012 року навіть було відзначено престижною міжнародною премією «BEST SHIPLOADING SYSTEM».

«Хочу подякувати переможцям тендерів за те, що вони разом із нами розбудовують нову логістичну систему в Україні, а також усім компаніям, що взяли участь у тендерах, та спеціалістам компанії, які впродовж листопада 2016-січня 2017-го працювали над тендерними пропозиціями та забезпечили ефективне і прозоре проведення конкурсу. Окрім того, приємно, що постачальники, з якими ми уклали угоди, взяли на себе зобов'язання завершити поставки обладнання до 1 травня 2017 року», — відмітив Олексій Вадатурський.

Однак реалізація масштабного інвестиційного проекту «НІБУЛОНу» продовжується, і в квітні будуть знову проходити тендери на постачання високотехнологічного обладнання. Тому компанія запрошує як давніх партнерів, так і потенційних, які ще не співпрацювали з нею, але мають бажання, взяти участь у цих тендерах.

© 2018 ТОВ "Агромедіа-Про"