Поштова адреса: 01135.  Київ-135, а/с 79. 
  Контактний телефон:  +38(044)227-93-55
  E-mail: info@agroprofi.com.ua 
             Передплатний індекс: 98990


Книги:

Топ переглядів за місяць:

ЧИ ДОВГО ТРИВАТИМЕ СОЛОДКЕ ЖИТТЯ УКРАЇНСЬКИХ ЦУКРОВАРІВ?
Повний текст у друкованій версії Одна із найстаріших галузей країни — цукрова, хочеться вірити,...
«СІГМА» ПРАЦЮЄ З МАРШАЛЬСЬКИМ ОПТИМІЗМОМ
Найкращим підтвердженням тому, що вітчизняна галузь свинарства продовжує стало працювати в...
НІШЕВІ КУЛЬТУРИ: ОСОБЛИВОСТІ ВИРОЩУВАННЯ БАТАТУ
Повний текст у друкованій версії Сьогодні ми продовжуємо публікацію матеріалів із Другої...
ЛЮДМИЛА АДАМЧУК: «РОЗВИТОК МОЖЛИВИЙ ЛИШЕ ЗА БАЖАННЯ ЖИТИ КРАЩЕ»
Висвітленню питання корпоративної соціальної відповідальності в агропромисловому комплексі наше...
ЖИМОЛОСТЬ — НАЙПЕРША ЛІТНЯ ЯГОДА
Повний текст у друкованій версії Продовжуємо публікацію матеріалів другої національної...

Наші партнери:

НАЙБІЛЬШ ЕКОЛОГІЧНІ — ОВОЧІ ЗАКРИТОГО ҐРУНТУ

chЧасто у пересічних споживачів постає питання щодо наявності в тепличних овочах шкідливих речовин: нітратів, залишків пестицидів, солей важких металів тощо.

Овочі потужних агрокомбінатів є абсолютно безпечними і корисними. Це відповідально стверджує один із фундаторів тепличної галузі, беззмінний керівник найбільшого в Україні комбінату «Тепличний», Герой України Володимир Чернишенко.

Наявність нітратів в овочах агрокомбінату «Тепличний» втричі нижча від гранично допустимих норм: на томатах це 61 мг/кг продукту проти допустимих 150 мг/кг, на огірках 120 мг/кг проти 400, те саме на салаті і редисі. Досягаються такі показники завдяки скрупульозному дотриманню технологій. Випробування постійно проводить санепідемстанція.

Помилковою, стверджує він, є усталена думка, що екологічно чистим може вирости овоч лише на органіці — гною, курячому посліді тощо. Слід запам'ятати одне правило: Бог створив так, що органічні продукти може споживати лише людина і тварина, при цьому з мінеральних речовин в чистому вигляді вони здатні вживати лише поварену сіль і соду. Рослини навпаки живляться лише за рахунок мікроелементів, які вони отримують із ґрунту. І тому коли гній розкладеться в ґрунті на макро- та мікроелементи, нітрати, катіони, рослина зможе взяти з ґрунту ці поживні речовини з водою.

Наявність нітратів залежить не від внесення добрив, їх немає сенсу незліченно гатити, бо рослина їх не засвоїть більше потреби. А залежить вона від певних факторів (сонця, температури тощо), які впливають на фотосинтез: якщо рослина відчуває стрес, нітрати зростають. За несприятливих умов клітини рослин не встигають спожити належну для розвитку кількість нітратів, і вони осідають у міжклітинному просторі. Тільки-но небезпека зникне, рослина споживе цей надлишок і вміст нітратів досягне норми.

Щодо перенасичення добривами — також міф. Крім іншого, добрива дуже дорогі, щоби їх вносити більше норми. Рослина сама вибірково споживає необхідну кількість, і якщо вже дуже комусь заманеться внести надлишок добрив, на вмісті нітратів це ніяк не позначиться.

Безпечна продукція на агрокомбінаті ще й тому, що всі добрива, ЗЗР тощо використовуються лише високоякісні, імпортні і ліцензовані. «Надто великі обсяги продукції у нас вирощуються, щоби ризикувати ними, а також власним авторитетом і завойованою упродовж понад трьох десятиліть довірою наших споживачів», — наголошує В.Чернишенко.

Стати Агропрофі просто! Лише за кілька кліків!

Події:

Ціни на зернові: