Статті

ЗАХОПЛИВИЙ 2019: НОВИЙ ЕТАП В ІСТОРІЇ КОМПАНІЇ «НІБУЛОН»

Минулий рік для ТОВ СП «НІБУЛОН» був як завжди щирим на події, тому варто просто згадати найприємніші його враження, події, які нібулонівці створили разом, здобутки, що стали можливими завдяки спільній наполегливій праці усього колективу, а також емоції, отримані від спільних перемог. «Колективний звіт» компанії за 2019-й читайте нижче.

Гігант зійшов на воду

У травнs ми з приємним хвилюванням спустили на воду перше 140-метрове судно компанії — унікальний перевантажувач NIBULON MAX (пр. П-140). Це перше судно з такими розмірами, збудоване на заводі «НІБУЛОН», і найдовше кранове судно класу «річка-море» за останні 25 років незалежності України. Будівництво судна такого класу — це абсолютно новий вищий рівень суднобудівних потужностей компанії «НІБУЛОН». Для цього на заводі було модернізовано стапельний майданчик та спуско-підйомний пристрій, що призвело до збільшення кількості стапельних та спускових доріжок. Компанія проводить масштабну реконструкцію суднобудівного підприємства, після завершення якої воно має стати найсучаснішим в Україні і, без сумніву, одним із найкращих в Європі. Після проведення всіх добудовчих робіт NIBULON MAX був урочисто введений в експлуатацію під час міжнародної профільної виставки 20 вересня 2019 року, а вже 10 жовтня  відправився у свій перший рейс, завантажений 8,5 тис. тонн кукурудзи нового врожаю.

Нові ворота  для українського експорту

У ЧервнІ ми разом святкували урочисте введення в експлуатацію свого 27-го зернового термінала в селі Тернівка Вільнянського району Запорізької області. Колись ми поставили собі за мету: відкрити ринок зерна для українського сільгоспвиробника. Сьогодні кожне наше нове підприємство — це зменшення логістичних витрат і економічна вигода для аграріїв. Крім того, наша інвестиційна програма вирішує ще одну надважливу проблему — розвантаження автошляхів. Введення в експлуатацію лише цього одного перевантажувального термінала зняло з автомобільних доріг до 12,5 тис. вантажівок щороку, переорієнтувавши ці вантажі на річковий транспорт. Запорізька область може економити кожного року щонайменше 300 млн грн на ремонті доріг. Передусім у самому Запоріжжі, де зерновози раніше прямували через місто. Це будівництво мало величезне значення і для мешканців самої Тернівки, адже «НІБУЛОН» — це не лише нові робочі місця з гідною заробітною платою, а й відповідальний підхід інвестора до вирішення проблем населення.

«Для повного щастя нам не вистачало залізничних вагонів»

У липні ми здивували всіх новиною про створення власного парку вагонів. Донедавна наша компанія не планувала придбання вагонів. За словами генерального директора компанії Олексія Вадатурського, вагонного парку в Україні достатньо для перевезення навіть удвічі більше збіжжя, але їхній оборот з центру України до порту має складати 3-4 дні (туди і у зворотному напрямку). У нашої компанії за плечима багаторічний успішний досвід організації логістичної інфраструктури в Україні. Ми будуємо сучасні комплекси з приймання і відвантаження збіжжя, які здатні максимально ефективно завантажувати вагони. Саме тому оборот маршруту у нашої компанії три дні, тоді як інші використовують вагони в 3-4 рази менш ефективно. Вагони не мають бути просто складом на колесах — а засобом ефективної доставки товару.

Поставленої мети — 3,5 млн тонн вантажів водним транспортом — досягнуто і перевершено!

Липень, і взагалі кінець року, був багатий на важливі досягнення за підсумками маркетингового року. Але цим рекордом ми особливо пишались: за підсумками 2018/19 маркетингового року судноплавна компанія «НІБУЛОН» перевезла внутрішніми водним шляхами понад 3,5 млн тонн різноманітних вантажів. Таким чином, обсяг перевезень флотом компанії, порівняно з попереднім маркетинговим роком, зріс аж на 40%. Усього ж транспортовано 16,8 млн тонн вантажів. Серед вантажів, які на сьогодні активно перевозяться сучасним флотом компанії, — зерно, метал, вугілля, будівельні матеріали, херсонські кавуни та дині, а також великогабаритні вантажі.

View the embedded image gallery online at:
http://www.agroprofi.com.ua/statti/1814-2019-5#sigFreeIdcf18de89f1

«Рекорд на експорт»

Ще одне досягнення 2018/19 маркетингового року і особливий привід для гордості — безпрецедентний для компанії «НІБУЛОН» рекорд — на експорт було відвантажено більше 5,2 млн зернових і олійних культур. Наша компанія зберігає провідні позиції з експорту сільгосппродукції протягом останніх років. Минулого маркетингового року ми відвантажили збіжжя на 26,8% більше, ніж 2017/18 МР (4,1 млн тонн). Найбільше ми експортували кукурудзи (2,23 млн тонн), пшениці (2,13 млн тонн) та ячменю (535 тис. тонн). А найбільшим споживачем, як і минулого року, став Китай з часткою імпорту — 19%. Загалом минулого маркетингового року ми експортували до 19 країн, із них 9 — країни ЄС: Нідерланди, Бельгія, Данія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Італія, Португалія та Іспанія. Поточного 2019/20 маркетингового року ми вже експортували 2,8 млн тонн продукції.

Неймовірне водне шоу і найдовше кранове судно за останні 25 років незалежності України

Восени нам вдалося вразити всіх неймовірним водним шоу. 20 вересня на суднобудівно-судноремонтному заводі «НІБУЛОН» відбулась визначна для України подія — урочисте відкриття міжнародного форуму Trans Expo Odesa-Mykolaiv 2019. На цілий день територія нашого заводу перетворилася на виставковий комплекс. У виставці взяли участь майже 100 учасників і близько 10 тис. гостей. Символічно, що у день відкриття форуму відбулась історична для українського суднобудування подія — в експлуатацію було введено найдовше за останні 25 років незалежності України і найбільше за всю історію суднобудівного заводу «НІБУЛОН» судно — 140-метровий плавучий кран класу «річка-море» NIBULON MAX.

Але найяскравішою частиною свята стало грандіозне водне шоу за участі суден усієї лінійки нібулонівського флоту. Під час цього унікального дійства на воді глядачі мали змогу оцінити масштаби флоту «НІБУЛОНа» і відкрити для себе його можливості по-новому.

Новий елеваторний комплекс і паливозаправний пункт у Хмільнику

У листопадІ ми здійснили ще один реальний крок на шляху розбудови сучасної транспортно-логістичної інфраструктури та розвантаження й збереження автомобільних шляхів України. Ми завершили будівництво і ввели в експлуатацію новий комплекс з приймання, зберігання та відвантаження сільгосппродукції у м. Хмільник Вінницької області. Сьогодні цей об'єкт уже працює на повну. Тепер усе зібране нами в цьому регіоні збіжжя перевозитиметься вже з нового комплексу залізницею, а не автотранспортом, до наших підрозділів у інших областях.

А в грудні ми завершили у Хмільнику ще одне будівництво — третій паливозаправний комплекс компанії. Перші два були збудовані у м. Сватове Луганської обл. (червень 2019 року) і м. Кременчук Полтавської обл. (липень 2018 року). Паливозаправні пункти — важлива складова логістичної системи компанії. Зберігання дизельного пального на власних паливозаправних комплексах не лише зменшує витрати на зберігання у сторонніх організацій, забезпечує збереження якості ДП, а й дає змогу нам стати більш мобільними і оперативними, уникнути черг на сторонніх нафтобазах і проводити відвантаження у зручний час.

Капітан українського бізнесу

ВелиЧезна гордість і повага сповнювали нас у листопаді, коли Олексій Вадатурський посів перше місце у рейтингу ТОП-50 українських СЕО, підготовленому редакцією журналу «Кореспондент». Зауважимо, що наш керівник завжди зазначає, що працювати необхідно не заради рейтингу. Працювати потрібно так, щоби надихати інших на перемоги, змінювати життя кожного і цілої країни на краще.

Рекордні жнива

Завершили цей рік ми ще одним рекордом. З великою вдячністю працівникам наших підрозділів звітуємо про рекордні обсяги виробництва — близько 367 тис. тонн зерна. Це найкращий результат за всі роки господарювання компанії, але нам ще є чим пишатися у цьогорічному сезоні: рекордний валовий збір пшениці — 138 тис. тонн, врожайність соняшнику — 25 ц/га та сорго — 61,1 ц/га. Це також безпрецедентні показники за всю історію діяльності компанії. Підрозділи компанії використовують передові агротехнології та техніку, уважно слідкують за виконанням комплексної технології вирощування сільгосппродукції, що забезпечує і передові результати на полях.

Безумовно, це не всі наші перемоги, ми розповіли лише про кілька найбільш захопливих. Ми з радістю, гордістю і натхненням пережили всі ці події разом. Попереду на нас чекає ще багато перемог, але цей рік назавжди увійде в історію компанії, як рік масштабних будівництв і вражаючих новин. Ми надихали інших і надихалися самі. Бувай, 2019-й, ми готові до підкорення нових вершин!

Колектив компанії «НІБУЛОН»

© 2018 ТОВ "Агромедіа-Про"