Статті

РИНОК ЗЕРНА СТАЄ ПРОЗОРІШИМ. «НІБУЛОН» УКЛАВ ПЕРШІ УГОДИ З ОДНООСІБНИКАМИ

Днями було опубліковано матеріал про «НІБУЛОНівські» шляхи вирішення проблеми, пов'язаної з тіньовим ринком зерна, та про переваги, які отримають аграрії від реалізації власної вирощеної сільгосппродукції в правовому полі. Невдовзі після цього компанія «НІБУЛОН», яка сумлінно, чесно та відкрито працює на ринку зерна, суворо дотримуючись українського законодавства, уклала перші угоди про співпрацю з фізичними особами, так званими одноосібниками.

Раніше партнерами компанії були виключно юридичні особи. Але зважаючи на те, що через діяльність підприємств-посередників у «тіні» перебуває значна частина ринку агропродукції (за різними оцінками, тіньовий сектор займає до 40% агроринку), «НІБУЛОН» вирішив розпочати інформаційну кампанію із залучення до співпраці фізичних осіб з метою припинення і попередження здійснення закупівель зерна в одноосібників за готівку, у результаті чого держава недоотримує величезні суми коштів у вигляді податків, а одноосібники втрачають дохід та залишаються ошуканими.

Так, упродовж останніх двох місяців фахівці компанії особисто відвідували елеватори, сільські та районні ради Миколаївщини, де зустрічалися з власниками земельних ділянок та розповідали їм про переваги роботи виключно у правовому полі. Такі зустрічі пройшли у Веселинівському, Доманівському, Снігурівському та Новоодеському районах. На черзі — робота з аграріями Вознесенського, Єланецького та Баштанського районів.

Наразі укладено п'ять договорів купівлі-продажу, а за трьома з них здійснено перші поставки зерна від фізичних осіб. Першими, хто прислухався до слів спеціалістів «НІБУЛОНу» і вирішив легально вести бізнес, стали одноосібники Снігурівського та Вознесенського районів. Фізичні особи, які здійснили продаж сільгосппродукції, на власному досвіді переконалися, що працювати в правовому полі та ще й з такою компанією, як «НІБУЛОН», вигідно, просто, зручно та безпечно. Тепер сільгоспвиробники-одноосібники отримують гідну легальну плату за вирощене збіжжя, а компанія сплачує до бюджету податки з їхніх доходів. Ці кошти можуть бути використані на вирішення проблем місцевого рівня та розвиток місцевої інфраструктури. Зокрема, на проведення ремонтів навчальних і медичних закладів та утримання об'єктів благоустрою (спортивних та дитячих майданчиків, пам'яток культурної та історичної спадщини, скверів), освітлення вулиць, ремонт доріг тощо.

Компанія, у свою чергу, щокварталу інформуватиме селищну раду і райдержадміністрацію про одноосібників, які вже реалізували їй зерно і за яких вона сплатила велику суму податків, котрі райдержадміністрація має відрахувати селищній раді. Таким чином, у контролі за прозорим використанням цих коштів мають, насамперед, бути зацікавлені саме селищні ради, адже для них це реальна можливість покращити інфраструктуру свого населеного пункту за рахунок сплачених податків за реалізацію вирощеного важкою працею зерна. Майбутнє саме за таким підходом. Тож агровиробникам та представникам селищних рад варто над цим замислитися.

Так, безумовно, законодавчо ще треба врегулювати те, щоби від реалізації збіжжя отримував кошти напряму не районний бюджет, а безпосередньо селищні ради на свій рахунок. І тоді селищний голова і жителі села будуть зацікавлені, щоби ці податки сплачувалися на місцях. І тільки тоді ми можемо сподіватися, що села у нас в Україні будуть процвітаючими. І ми переконані, що так і буде.

«НІБУЛОН» наполегливо намагається легалізувати український ринок зерна, та закликає аграріїв вести свою діяльність виключно у правовому полі, що сприяє зміцненню економіки держави. Як бачимо, зусилля нібулонівців не були марними, і перші одноосібники Миколаївщини вже ступили на шлях легалізації ринку зерна.

© 2018 ТОВ "Агромедіа-Про"