Поштова адреса: 01135.  Київ-135, а/с 79. 
  Контактний телефон:  +38(044)227-93-55
  E-mail: info@agroprofi.com.ua 
             Передплатний індекс: 98990


Книги:

Топ переглядів за місяць:

ЧИ ДОВГО ТРИВАТИМЕ СОЛОДКЕ ЖИТТЯ УКРАЇНСЬКИХ ЦУКРОВАРІВ?
Повний текст у друкованій версії Одна із найстаріших галузей країни — цукрова, хочеться вірити,...
«СІГМА» ПРАЦЮЄ З МАРШАЛЬСЬКИМ ОПТИМІЗМОМ
Найкращим підтвердженням тому, що вітчизняна галузь свинарства продовжує стало працювати в...
НІШЕВІ КУЛЬТУРИ: ОСОБЛИВОСТІ ВИРОЩУВАННЯ БАТАТУ
Повний текст у друкованій версії Сьогодні ми продовжуємо публікацію матеріалів із Другої...
ЛЮДМИЛА АДАМЧУК: «РОЗВИТОК МОЖЛИВИЙ ЛИШЕ ЗА БАЖАННЯ ЖИТИ КРАЩЕ»
Висвітленню питання корпоративної соціальної відповідальності в агропромисловому комплексі наше...
ЖИМОЛОСТЬ — НАЙПЕРША ЛІТНЯ ЯГОДА
Повний текст у друкованій версії Продовжуємо публікацію матеріалів другої національної...

Наші партнери:

НЕ ХЛІБОМ ЄДИНИМ, А ЩЕ Й ТІСТЕЧКАМИ ТА КЕКСАМИ

Image...Та ще безліччю смачної та привабливої продукції знаний столичний булочно-кондитерський комбінат (БКК).
На Страсний тиждень перед Великоднем на БКК, в буквальному сенсі, страсті киплять: найбільший в Україні столичний булочно-кондитерський комбінат випікає дивовижні паски. Його продукція користується таким попитом, що до цієї роботи залучається майже увесь пекарський колектив. Час починає вимірюватися добою, цехи перетворюються на справжні вулики, а дівчата, як ті бджілки-трудівниці, пораються прудко і, буквально, весело гудуть. Ми відвідали багато хлібопекарських підприємств, але, відверто кажучи, побачене на БКК нас приємно вразило – великий об'єм роботи, злагодженість процесу і водночас невимушена легка атмосфера, яка панує на виробництві.
Випіканням пасок комбінат займається давно. За часів незалежності України ці вироби поступово почали набирати популярності і наразі добові об'єми випуску коливаються в межах 15-20 тонн. Це при тому, що підприємство, яке входить до складу ПАТ «Київхліб», працює виключно під замовлення торгової мережі.
Насправді випікання пасок починається на БКК до католицької Пасхи, і якщо по часу вона недалеко від Великодня, то це виробництво не припиняється взагалі.


Візитною карткою підприємства вважається кекс «Пасхальний» – здобний запашний, на яєчних жовтках з родзинками. Вкритий білою кондитерською глазур'ю він майже миттєво уквітчується під рукою майстрині пасхальним віночком з цукрово-білкової маси і перетворюється на смачний аналог домашньої випічки. Він найбільший в асортименті і важить 700 грамів. Також виготовляють на комбінаті кекси «Свято» масою 300, 500 і 700 грамів, який пакують залежно від уподобань в картонні коробки або поліетиленові пакети. Саме маленькі кекси перетворюються на справжні витвори мистецтва і користуються найбільшою популярністю.
За своєю природою паскам притаманна традиційна рецептура. З чотирьох найменувань святкового хліба БКК – усі високотехнологічної рецептури (три з яких – власної розробки), тому паски не черствіють упродовж 12 діб. Зрозуміло, що заради дотримання високої якості пасок і смачних органолептичних властивостей, тут застосовують виключно натуральні продукти, без домішок, консервантів і штучних барвників. Власне з цього складається високий імідж підприємства, який виборювався упродовж всього періоду його існування.
Київський булочно-кондитерський комбінат почав працювати як новобудова радянської доби 30 квітня 1930 року з виготовлення хліба. Поступово підприємство реконструювалося, збільшувало асортимент і не припиняло своєї роботи. Вся історія комбінату – це людська праця багатьох поколінь, творців історії і успіхів підприємства. Змінювалися покоління майстрів, вдосконалювався технічний стан комбінату, але завжди залишався основний принцип роботи – якість продукції.
Ретельний контроль сировини, дотримання технологічних параметрів виробництва продукції, бактеріологічний контроль, відповідний рівень менеджменту управління на підприємстві дали змогу комбінату пройти сертифікацію за Системою менеджменту якості ISO 9001:2008. Це свідчить про повну відповідність якості продукції підприємства міжнародним стандартам.
На сьогодні структуру виробництва формують два основних цехи – булочний та кондитерський, а також допоміжний цех – картонажний. Нині підприємство виробляє понад 150 видів хліба, булочних, дієтичних та діабетичних виробів і близько 200 найменувань кондитерських виробів, серед яких торти, тістечка, рулети, зефір, печиво, кекси, східні солодощі.
Крім традиційних сортів на комбінаті випускають цілу низку дієтичного, діабетичного хліба, який завдяки рецептурі і технології виробництва зберігає свої властивості упродовж не менше п'яти діб. Наприклад, хліб з плющеного зерна пшениці  – «Цілюще зерно», хліб «Білоруський» власної розробки з борошна суміші пшеничного і житнього сіяного. Цей хліб набуває усе більшої популярності, тому тільки його за добу виготовляється близько 10-12 тонн. Загальний же добовий обсяг хлібної продукції сягає 30 тонн. За тоннажем в структурі виробництва БКК переважають хлібобулочні вироби. Однак пріоритетною є все-таки кондитерська група – тортів, тістечок і кексів тут виготовляють близько 7 тонн на добу. Споживачі хлібобулочних виробів – це, в основному, мешканці Києва і столичної області, а кондитерська продукція добре знана за межами Київщини.
На БКК працює дві власні атестовані лабораторії – технологічна та бактеріологічна. Тут проводиться комплекс досліджень починаючи від сировини, яка контролюється не лише за фізико-хімічними показниками і органолептичними показниками, а й за бактеріологічними. Це дуже важливо з огляду на виготовлення кондитерських виробів, адже покупцеві слід гарантувати незмінно високу якість впродовж усього терміну зберігання і високу бактеріологічну чистоту.
Задля виготовлення цієї смачної високоякісної продукції на комбінаті працює близько 750 робітників. Характеризуючи роботу будь-якого підприємства, ми зазвичай надаємо інформацію про виробничі потужності і обсяги виготовленої продукції, при цьому незаслужено забуваємо про тих, хто все це забезпечує. Тому напередодні свята особливо хотілося б відзначити, що на комбінаті працюють справжні ентузіасти, більшість із них – висококваліфіковані майстри своєї справи. Очолює підприємство вже шостий рік Олена Василівна Корінь, яка за понад чверть віку пройшла тут усіма сходинками професійного росту від пекаря-майстра до директора. Так само зі студентської лави увесь свій час і натхнення віддає комбінату технолог, заступник директора Тетяна Сергіївна Гирич. Серед шанованих фахівців Тетяна Олехнік, Тетяна Тарасюк, Ольга Іванченко, Раїса Савчук, Світлана Кривушина, Наталія Поліщук, Лідія Рєпа. Та всіх на одній сторінці і не перелічити, однак хочеться зазначити, що всі працівники складають справжній колектив однодумців. Саме завдяки йому булочно-кондитерський комбінат не тільки відстояв своє лідерство на вітчизняному «солодкому» ринку, а й зміцнив його, істотно наростив обсяги виробництва продукції, довершив свій імідж і утвердив основний принцип своєї багаторічної роботи – висока якість продукції.
Саме за високу якість продукції, оригінальність розробок підприємство отримало 8 золотих нагород, 5 нагород Гран-прі, 12 дипломів та 3 бронзові нагороди на всеукраїнських та міжнародних конкурсах. Виробам підприємства присвоєно звання «Золота зірка якості» і почесний знак «Київська якість». Тож сьогоднішній колектив БКК гідно продовжує славну історію підприємства.

Стати Агропрофі просто! Лише за кілька кліків!

Події:

Ціни на зернові: