Статті

Помідопля – розвага для овочівника

Гібрид помідора і картоплі ТomtatoПродажі рослини, яка одночасно має властивості картоплі і помідорів, стартували у Великобританії.

Рослину назвали TomTato, поєднавши англійську назву помідорів і картоплі (tomato і potato відповідно). Якщо намагатися найточніше перекласти цю назву українською, вийде незграбне слово «помідопля».

Директор компанії  Thompson&Morgan, яка займається розсилкою насіння і саджанців, Пол Хенсорд, стверджує, що з однієї рослини за сезон можна зібрати понад 500 помідорів черрі і врожай картоплі. Щоправда, не уточнюється, скільки картоплі можна виростити.  

 

Також у компанії зазначають, що рослини не є продуктом генної інженерії і для виробництва кожної з них потребується ручна робота. Звідси можна зробити висновок, що рослина отримується шляхом щеплення. 

Пол Хенсорд розповідає, що вперше йому спало на думку  створити таку рослину п’ятнадцять років тому, коли він побачив, що хтось заради жарту посадив картоплю під помідорами.

"Випробовування TomTato тривали протягом кількох років, і кінцевий результат набагато вищий, ніж я міг сподіватися. Цього було дуже важко досягти, оскільки стебла томату і картоплі повинні максимально збігатися, що потребує висококваліфікованих операцій. Ми бачили подібні продукти, однак при найближчому розгляді виявляється, що це картопля,  висаджена в один горщик з помідорами. У цьому плані наша рослина унікальна», - говорить він.

TomTato можна вирощувати у приміщенні у горщику або на городі. За ствердженням продавців, рослина не потребує якогось висококваліфікованого догляду – лише простих операцій, що додаються в інструкції. Ціна «задоволення» £14,99.

© 2018 ТОВ "Агромедіа-Про"