Статті

«НІБУЛОН» — НАДІЙНИЙ ПОСТАЧАЛЬНИК СУЧАСНОГО ФЛОТУ ДЛЯ УКРАЇНСЬКИХ КОМПАНІЙ

Компанія «НІБУЛОН» реалізувала одному з найбільших портових операторів на ринку експедирування зернових культур країни «Аскет Шиппінг» два несамохідних судна проєкту NBL-90 у рамках програми фінансування, організованої спільно з партнером, лізинговою компанією «ОТП Лізинг».

Символічним виявилося обрання «Аскет Шиппінг» лізингодавцем компанії «ОТП Лізинг», адже з останньою «НІБУЛОН» поєднує довга та успішна співпраця. Одинадцять років тому «НІБУЛОН» став першим клієнтом «ОТП Лізинг», отримавши фінансову підтримку на будівництво найпершого власного буксира NIBULON-1 (проєкт POSS-115). А вже сьогодні «НІБУЛОН» має власну судноплавну компанію з численним потужним флотом і сам будує та реалізує судна різного класу та призначення.

Тож підписання угоди фінансування суден стало важливим прецедентом для вітчизняного  ринку, коли українська компанія реалізує власні судна сучасного проєкту, збудовані з українського металу українськими суднобудівниками для подальшого розвитку судноплавства іншими українськими підприємствами. Цей крок відкриває нові можливості для партнерів і клієнтів компанії «НІБУЛОН» в організації успішної ефективної логістики.

У результаті співпраці компанія «Аскет Шиппінг» отримала два несамохідних судна проєкту NBL-90. Основні характеристики таких суден: довжина — 90 м, ширина — 16 м, загальна вантажопідйомність — 4000 тонн. Судна призначені для перевезень генеральних та навалювальних вантажів у будь-який період року всіма внутрішніми водними шляхами, що робить їх універсальними у роботі, а кожен рейс із цими несамохідними суднами замінятиме роботу близько 350 вантажівок.

Як зазначив генеральний директор ТОВ СП «НІБУЛОН» Олексій Вадатурський, «компанії, які працюють на ринку внутрішніх водних перевезень, досі купують, як правило, старі іноземні судна, потім модернізують їх та приводять до належного стану для подальшої роботи на річках. Тому надзвичайно значимою для України є подія, коли українська компанія купує сучасні українські судна нового проєкту. Саме таким прикладом для інших вітчизняних перевізників є компанія «Аскет Шиппінг», яка придбала 2 несамохідних судна. Тепер «НІБУЛОН» як патріотичне підприємство, що розвиває українське суднобудування, має своїх послідовників. Ми переконані, що це тільки початок! Адже сьогодні ми маємо велику лінійку сучасного флоту і можемо будувати спеціалізовані замовлення залежно від місця та умов їх експлуатації. Тож звертаємося до компаній, які займаються внутрішніми водними перевезеннями і будують бізнес в Україні, із закликом використовувати українські судна, збудовані за сучасними проєктами».

Широкі можливості компанії «НІБУЛОН» дозволяють партнерам придбати не лише ті судна, які вже перевірені роботою на українських річках, а й замовити проєкт і будівництво нових плавзасобів різного класу та призначення. Також суднобудівно-судноремонтна верф спеціалізується на реновації, модернізації та ремонтних роботах суден різної складності.

«НІБУЛОН» за майже 30 років роботи на розбудову економіки України направив $2,3 мільярда. Компанія створила надсучасну логістичну мережу, до якої входять перевантажувальні термінали та елеваторні комплекси у 13 областях України. Компанія є лідером національного суднобудування та судноплавства, збудувавши найсучасніший флот, який сьогодні налічує 80 суден різного класу та призначення. Це дозволяє нібулонівцям рік від року досягати нових рекордів у різних напрямах діяльності та розвантажувати українські автошляхи, переорієнтовуючи все більше вантажів на водний транспорт. За роки діяльності річками компанія транспортувала понад 24 млн тонн різноманітних вантажів, за рахунок чого автошляхами України не проїхало близько 1 мільйона вантажівок.

«Ми твердо переконані, — зазначають у компанії, — що українське суднобудування та судноплавство мають величезний потенціал, і саме ці галузі можуть стати драйвером у становленні конкурентної української економіки, а сучасний флот вітчизняного виробництва складе гідну конкуренцію іноземному на водних шляхах України. Ми прагнемо, щоби таких компаній, як наша, було багато, і готові допомогти українським компаніям відкрити всі переваги річкових перевезень та національного суднобудування. Детальну інформацію про можливості співпраці та придбання сучасних суден можна дізнатися на нашому сайті».

© 2018 ТОВ "Агромедіа-Про"