Статті

У МАЙБУТНІХ СУДНОБУДІВНИКІВ МИКОЛАЄВА — НАДІЙНА ПІДТРИМКА

Багаторічна плідна співпраця компанії «НІБУЛОН» та Вищого професійного училища суднобудування — вагоме свідчення розвитку і впевненого майбутнього миколаївського суднобудування.

Останнім часом у засобах масової інформації та соціальних мережах зустрічаються новини про занепад українського суднобудування. Насправді це не так, і прикладом розвитку галузі можна назвати відродження суднобудування в Миколаєві на найсучаснішому в Україні високотехнологічному суднобудівно-судноремонтному заводі «НІБУЛОН».

Уже майже 10 років це підприємство будує різні за класами та призначенням повнокомплектні судна класу «ріка-море» за власними конструкторськими проєктами: від несамохідних суден, різних буксирів до самохідних плавучих кранів, останній з яких потужний NIBULON MAX — найдовший за роки незалежності України 140-метровий плавкран.

Спускаючи на воду щороку 6-10 суден, залежно від складності замовлення, нібулонівці сформували найбільший та найсучасніший в Україні флот із 82 суден, а головне — забезпечили роботою більше 1000 суднобудівників, зокрема партнерів підприємства. Також суднобудування стимулює розвиток й інших супутніх галузей економіки. Тому не дивно, що суднобудівно-судноремонтний завод «НІБУЛОН» сьогодні відомий далеко за межами нашої країни та успішно співпрацює з іншими кращими суднобудівними підприємствами світу.

Підтвердженням успішності і сталого розвитку та розбудови майбутнього українського суднобудування є й те, що підприємство готує кадри, починаючи з професійних училищ та інститутів. Зокрема, «НІБУЛОН» має багаторічну плідну співпрацю із Вищим професійним училищем суднобудування м. Миколаєва (ВПУС), яка спрямована на всебічну якісну підготовку майбутніх фахівців за такими важливими професіями, як складальник корпусів металевих суден, газорізальник, електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах.

У середньому кожного року близько 100 вихованців училища проходять оплачувану практику на потужностях суднобудівно-судноремонтного заводу, а також у судноплавній компанії, службах легкового та вантажного автотранспорту. Вже у вересні нібулонівці знову прийматимуть учнів ВПУСа на виробничу практику за відповідними напрямами підготовки.

Це майбутнє суднобудування України. Адже що може бути кращим, ніж вчитись на найсучаснішому обладнанні та бути працевлаштованим в Україні, вдома, замість безперервного коловороту поїздок іншими країнами світу.

Напередодні нового навчального року суднобудівно-судноремонтний завод «НІБУЛОН» передав Вищому професійному училищу суднобудування 700 кг зварювальних електродів діаметром 3 мм та 4 мм, виготовлених одним із провідних вітчизняних виробників зварювального обладнання та матеріалів. Отримані матеріали використовуватимуться під час проведення уроків виробничого навчання електрогазозварників та складальників корпусів металевих суден.

«НІБУЛОН» — це надійний партнер, котрий не тільки регулярно приймає наших учнів на практику, а й сприяє забезпеченню повноцінного навчального процесу з відпрацюванням фахових навичок. Ми, безумовно, раді нашій співпраці», — зауважив старший майстер училища Володимир Гуменюк.

Миколаїв — добре знане у світі місто корабелів зі славетною власною історією і традиціями, і, без перебільшення можна сказати, що у кожного миколаївця тече кров суднобудівника. Тому налагоджена співпраця між заводом і профільним навчальним закладом вселяє впевненість, що вітчизняна галузь суднобудування і судноплавства розвиватимуться, а талановита молодь опановуватиме науку і майстерність задля цієї мети.

© 2018 ТОВ "Агромедіа-Про"