Статті

ОЛЕКСІЙ ВАДАТУРСЬКИЙ — ГЕРОЙ РОКУ 2020

За результатами 22-ї щорічної загальноміської програми «Людина року. Городянин року» у місті Миколаїв генерального директора ТОВ СП «НІБУЛОН» Олексія Вадатурського визнано Героєм року 2020.

Олексія Вадатурського визнано переможцем у «Спецпроєкті «Герої року» за значний внесок в охорону здоров'я міської громади в період подолання пандемії коронавірусу. Досить символічно, що серед переможців головної відзнаки 2020 року Олексій Опанасович опинився наряду з медпрацівниками.  Вони щодня перебувають на першій лінії боротьби з коронавірусною хворобою, а генеральний директор «НІБУЛОНа» допомагав їм у цьому протистоянні гідно вистояти.

Коли 2020 року Україну та весь світ сколихнула пандемія COVID-19, більшість українських медичних закладів були не готові до такого лиха. Генеральний директор компанії «НІБУЛОН» миттєво відреагував на ситуацію та спрямував основну частину коштів на оперативну допомогу медицині для боротьби з поширенням коронавірусної інфекції. 

У зв'язку з цим на Миколаївщині було розгорнуто масштабний комплексний проєкт, який охопив увесь процес тестування та лікування хворих на коронавірус усіх верств населення Миколаївської області та Миколаєва, дорослих і дітей.

Насамперед для діагностики коронавірусу на базі Миколаївського обласного лабораторного центру МОЗ України компанія «НІБУЛОН» організувала повноцінний сучасний лабораторний центр. Для цього вона передала власне обладнання, яке дозволяє проводити щодоби 400 тестів щодо наявності/відсутності у людини коронавірусної інфекції методом ПЛР.

Наступним кроком було відновлення опорного медичного закладу Миколаївської області у боротьбі з коронавірусною хворобою — КНП «Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб», яке перебувало у жахливому стані та не було готове до пандемії. Усього за 30 днів «НІБУЛОН» перетворив цей заклад на сучасне медичне містечко, проробивши практично нереальну роботу за такий короткий час. У вересні 2020 року компанія повністю відновила «під ключ» і 5-те інфекційне відділення КНП «Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб».

Наступною допомогу компанії отримала КНП Миколаївської міської ради «Міська дитяча лікарня №2». У стислі терміни «НІБУЛОН» провів капітальний ремонт системи медичного газопостачання та створив 38 нових точок подачі кисню в палати, встановив 2 кріоциліндри, які заміняють 44 звичайних кисневих балони, облаштував палати сучасними меблями, ліжками і телевізорами.

На цьому допомога компанії у боротьбі з поширенням пандемії COVID-19 не припинилась. «Нібулонівський» стандарт реалізовано і в КНП Миколаївської міської ради «Міська лікарня №1», яка через значне погіршення епідемічної ситуації в регіоні взяла на себе лікування хворих на коронавірус. Для ефективності роботи проєкт розділено компанією на два паралельні етапи. Перший етап включав у себе ремонт та обладнання терапевтичного і ревмокардіологічного відділень. Цю роботу «НІБУЛОН» завершив ще у грудні 2020 року.  А наприкінці лютого завершено вже другий етап, завдяки чому створено сучасне відділення з усіма умовами для лікування хворих на COVID-19, які мають патології та/або хронічні супутні хвороби.

Для медичних закладів по всій Україні компанія організувала передачу захисних костюмів (близько 4 тис. одиниць), щитків, респіраторів та експрес-тестів для діагностики COVID-19. Для КНП «Троїцьке територіальне медичне об'єднання» (Луганська обл.) придбано функціональне медичне ліжко. Передано й апарати штучної вентиляції легень для Миколаївської міської лікарні швидкої медичної допомоги та Голопристанської центральної районної лікарні (Херсонська обл.). Коштом компанії також придбано кисневі концентратори для КНП «Чуднівська центральна районна лікарня» (Житомирська обл.) та КНП «Чигиринська багатопрофільна лікарня» (Черкаська обл.).

Загалом 2020 року «НІБУЛОН» виділив на розвиток української медицини близько 100 млн грн.

Визнання громади — це найщиріша подяка за соціальні ініціативи та інвестиції у медицину країни. Нагадаємо, що це не перша нагорода генерального директора у міській програмі. Так, за підсумками загальноміської програми «Людина року» м. Миколаїв О.О.Вадатурський був визнаний «Городянином року» у номінаціях «Підприємництво» (2002), «Благодійність» (2004), «Меценат року» (2006), «Інвестиційно-інноваційний проект року» (2009), «Допомога українській армії» (2014), а також двічі, 2005-го та 2007-го років, — «Людиною року».

За інф. торгового відділу ТОВ СП «НІБУЛОН»

© 2018 ТОВ "Агромедіа-Про"