Статті

АБСОЛЮТНИЙ РЕКОРД З РІЧКОВИХ ПЕРЕВЕЗЕНЬ

2020 року компанія «НІБУЛОН» транспортувала внутрішніми водними шляхами 4,14 млн тонн вантажів. Це кращий показник за всю історію водних перевезень компанії. У планах на поточний рік — довести обсяги перевезень до 5 млн тонн.

СьогоднІ судноплавна компанія «НІБУЛОН», окрім транспортування зернових культур, активно займається перевезенням і інших видів вантажів, зокрема будівельних матеріалів, херсонських кавунів та динь, металу, великогабаритних вантажів тощо. Наприклад, під час зведення нового термінала компанії у Дніпропетровській області забивні палі, відсів та пісок для будівництва транспортувалися на цей будмайданчик новими нібулонівськими несамохідними суднами-майданчиками відкритого типу проєкту В1500, збудованим на суднобудівно-судноремонтному заводі «НІБУЛОН».

Усього за час діяльності судноплавної компанії (від 2009 року) українськими автошляхами не проїхало більше 880 тис. вантажівок, адже понад 21 млн тонн різноманітних вантажів «НІБУЛОН» транспортував власним флотом внутрішніми водними шляхами.

Досягти таких високих показників компанії вдалося завдяки успішній реалізації масштабної інвестиційної програми з розвитку Дніпра та інших річок України як судноплавних транспортних артерій, розпочатої ще 2009 року.

Вирішальним поштовхом для нарощування обсягів річкових перевезень 2020-го експерти компанії називають спуск у вересні 2019 року 140-метрового самохідного плавкрана NIBULON MAX, введення в експлуатацію двох буксирів проєкту Т410, а також будівництво двох перевантажувальних терміналів — філія «Тернівська» у Запорізькій області (урочисто відкрито 2 липня 2019 року) та філія «Зеленодольська» на Дніпропетровщині (зведено за Нібулонівським стандартом в стислі терміни і за умов карантинних обмежень, введено в експлуатацію 12 червня 2020-го).

Робота унікального плавкрана NIBULON MAX 2020 року позитивно вплинула на структуру вантажоперевезень компанії та розвиток вітчизняного судноплавства, адже плавкран значно оптимізував роботу усього флоту компанії. Уже за перший рік своєї роботи в умовах коронакризи судно продемонструвало високі показники з відвантаження сільгосппродукції на експорт — 2,5 млн тонн. Для порівняння, до початку його роботи для обробки аналогічних об'ємів вантажів потрібно було задіяти відразу три плавкрани компанії.

Але і це не межа для NIBULON MAX, адже, за підрахунками фахівців компанії,  його технічні можливості дають змогу підвищити річні обсяги перевалки вантажів безпосередньо флотом компанії до 4-5 млн тонн на рік. А експортні показники компанії збільшити — до 8 млн тонн сільськогосподарської продукції щороку.

У компанії зазначають, що введення в експлуатацію 2020 року малогабаритних і більш маневрених буксирів проєкту Т410 дозволило заощаджувати пальне під час виконання насамперед припортових робіт і таким чином вивільняти лінійні буксири, які тепер задіяні безпосередньо на виконанні рейсів. Ці буксири з легкістю виконують маневри біля причалів та на рейдах річкових якірних стоянок, беруть участь у формуванні та підготовці караванів несамохідних суден для їхнього буксирування/штовхання більш потужними буксирами, залучаються до проведення несамохідних суден компанії через шлюз.

Також значним здобутком компанії стало введення в експлуатацію протягом 2019-2020 рр. двох потужних перевантажувальних терміналів з відвантаженням зернових та олійних культур у с. Тернівка Вільнянського району Запорізької області (філія «Тернівська») та с. Мар'янське Апостолівського району Дніпропетровської області (філія «Зеленодольська»).

2020-го компанія виконала останній етап днопоглиблювальних робіт на підхідному каналі до філії «Тернівська», а також на річці Південний Буг, що дозволило збільшити вантажомісткість флоту на цих ділянках внутрішніх водних шляхів.

Успішна діяльність компанії «НІБУЛОН» переконливо свідчить про важливий зв'язок між розвитком внутрішніх водних шляхів та конкурентоспроможністю вітчизняної економіки на світових ринках. Річкові ресурси — це величезний потенціал нашої країни, і компанія «НІБУЛОН» робить усе для його ефективної реалізації.

За інф. пресцентру компанії «НІБУЛОН». Фото компанії «НІБУЛОН»

© 2018 ТОВ "Агромедіа-Про"