Статті

«НІБУЛОН» — НОВІ ДОСЯГНЕННЯ З ЕКСПОРТУ 2020/21 МР

За другий квартал поточного маркетингового року компанія відвантажила на експорт майже 1,6 млн тонн сільгосппродукції. Це найкращий результат за весь період діяльності «НІБУЛОНа». Такого результату досягнуто незважаючи на неврожай та скорочення валового збору зернових на третину в південних областях та від 18-25% в цілому по Україні.

Найуспішніший результат з відвантаження збіжжя за підсумками місяця у другому кварталі — листопад 2020 року, з показником відвантаження у 623 тис. тонн збіжжя. Також листопад минулого року входить до трійки найрезультативніших місяців з експорту продукції за весь період діяльності компанії.

У структурі експорту домінує кукурудза з часткою 40,8% (648 тис. тонн), наступною є пшениця — з часткою 26% (413 тис. тонн). Частки ячменю та ріпаку майже однакові — близько 16% кожної культури.

Слід наголосити, якщо ще 10 років тому серед нібулонівських постачальників агропродукції було лише 40% безпосередньо сільгоспвиробників, то 2020 року цей показник зріс до 85%. Тобто тепер ці 85% товаровиробників стали повноцінними учасниками експортних операцій зі збіжжям. А можливим це стало завдяки будівництву компанією власної мережі  перевантажувальних терміналів та елеваторних комплексів у безпосередній близькості до виробників сільськогосподарської продукції.

«2020/21 маркетингового року маємо ще один привід для гордості, — наголошують у компанії. — Перше півріччя стало рекордним, порівняно з аналогічними періодами інших років, за кількістю перевантаженого зерна на зовнішньому рейді морського порту Миколаїв — 72,5% (1,9 млн тонн) від загального обсягу експортованого компанією збіжжя. Між тим 2013/14 МР частка відвантажень на зовнішньому рейді складала близько 6,6%, 2018/19 МР — 46,7%, минулого 2019/20 МР — 62,6%».

На цьому рекорди не закінчуються, адже у період навігації 2020 нібулонівський флот транспортував 4,14 млн тонн вантажів, що стало кращим показником за всю історію водних перевезень у компанії.

«НІБУЛОН» рік від року збільшує обсяги річкових вантажних перевезень та перевантажень, продовжує на ділі розвивати українське судноплавство. Робота найсучаснішого в країні флоту не лише значно оптимізує внутрішню логістику, сприяє збереженню навколишнього природного середовища та українських автошляхів, а й підвищує конкурентоспроможність вітчизняної сільгосппродукції на світовому ринку.

© 2018 ТОВ "Агромедіа-Про"