Статті

ВИРІШЕНО НАГАЛЬНУ ПРОБЛЕМУ З ВОДОПОСТАЧАННЯМ У МАР'ЯНСЬКОМУ

Напередодні нового 2021 року у с. Мар'янське Апостолівського р-ну Дніпропетровської обл. введено в експлуатацію новий довговічний водогін загальною вартістю 10,6 млн грн.

Протягом 29-ти років від часу створення компанія «НІБУЛОН» успішно займається розвитком економіки України, зводячи нові сучасні потужні перевантажувальні термінали та елеваторні комплекси у різних областях країни, відроджуючи судноплавство та підіймаючи з небуття національне суднобудування. І всі ці 29 років «НІБУЛОН» із власної волі постійно займається вирішенням нагальних проблем місцевих громад, де працює, розвиваючи інфраструктуру, покращуючи рівень надання освітніх, медичних послуг, сприяючи збереженню навколишнього природного середовища та ін.

Як відомо, 2020 року «НІБУЛОН» збудував та відкрив черговий високотехнологічний повністю автоматизований річковий перевантажувальний термінал на Дніпрі у с. Мар'янське Апостолівського району Дніпропетровщини, що стало справжньою подією для аграрного сектора регіону та всієї України. І ще одна територіальна громада отримала в особі компанії небайдужого соціально відповідального інвестора та неабияку підтримку у питаннях розвитку села.

Так, ще на початку будівництва підприємства «НІБУЛОН» уклав із Зеленодольською ОТГ соціальну угоду на 11 млн грн для вирішення надважливої проблеми — створення системи водопостачання до населеного пункту, яка вже десятки років не дозволяла понад 3,6 тисячам мешканців с. Мар'янське повноцінно жити і вести домашнє господарство.

«На жаль, жителі Мар'янського-1 споживали воду з місцевої насосно-фільтрувальної станції, яка перебуває в аварійному стані. Якість цієї води не відповідає вимогам державного стандарту. Мар'янське-2 користувалося питним азбестоцементним водогоном ще радянських часів, що безперечно тривалий час шкодить здоров'ю людей. Крім сумнівної якості цієї питної води, у будь-який момент село могло взагалі лишитися без неї», — зазначає директор філії «Зеленодольська» Ярослав Стратуца.

Розуміючи всю серйозність ситуації, одночасно зі зведенням перевантажувального термінала компанія розпочала шукати дієвий шлях вирішення проблеми постачання води до населеного пункту. Було знайдено і затверджено найкращий варіант — будівництво нового підвідного водогону Грушівка (Ленінське) — Мар'янське Апостолівського району. Тож без зволікань почалися роботи з розробки проєкту та його реалізації. У результаті до Мар'янського прокладено 7,4 км нового сучасного довговічного та екологічно безпечного трубопроводу.

Напередодні нового року після всіх відповідних перевірок та випробувань у присутності місцевої влади та активу села сталася довгоочікувана подія — новий водогін введено в експлуатацію. Наразі водогін розпочав працювати, і люди отримали зможу споживати чисту та якісну воду.

Не могла лишитись осторонь компанія й у вирішенні інших нагальних проблем села. Поза рамками соціальної угоди уже було реалізовано низку інших важливих для громади соціальних проєктів. Насамперед:

— Замінено частину старого технічного водогону.

— Здійснено ремонт під'їзної дороги, облаштовано узбіччя та пішохідну доріжку тротуарною плиткою, укладено плитку біля пам'ятного знаку при в'їзді в село.

— Відновлено освітлення центральної вулиці населеного пункту: встановлено 21 сучасну електричну опору, на них розміщено світильники та змонтовано лінію електропередач.

© 2018 ТОВ "Агромедіа-Про"