Статті

MZURI PRO-TIL: ПОСІВНА ПО СТЕРНІ В ОДИН ПРОХІД

Посівні комплекси, які здійснюють кілька операцій за прохід — не новина для вітчизняних аграріїв. Інноваційний прорив британської техніки Mzuri Pro-Til у тому, що її посівний комплекс обробляє лише вузькі смуги ґрунту по стерні на глибину від 15 до 25 см, шириною 12 см, вносить добрива — рівномірно на всю глибину в шар оброблюваної смуги, перемішуючи з ґрунтом, і висіває насіння на необхідну постійну глибину. Таке внесення добрив забезпечує рослинам потужну кореневу систему.

При цьому смуги стерні між обробленими ділянками залишаються неушкодженими. Все це створює ідеальні сходи висіяного насіння і в подальшому ідеальні умови для швидкого проростання і вегетації рослин, а отже — забезпечує високі врожаї відмінної якості. А також економить до 30-40% добрив, потребує 15-20 л дизпалива на гектар (проти 50 л при традиційному обробітку) і на 15-20% збільшує врожайність сільгоспкультур — пшениці, ріпаку, соняшнику, кукурудзи, гречки, гороху, сої тощо.

Отже унікальна техніка Mzuri Pro-Til призначена для одночасного проведення всіх необхідних передпосівних і посівних операцій по системі смугового (або лінійного) обробітку ґрунту — Strip-Till (що ввібрала всі переваги традиційного (орного) і нульового обробітку ґрунту No-Till).

Завдяки виконанню лише одного проходу полем істотно скорочується такий дорогоцінний для аграрія час на посівні роботи, що особливо важливо в піковий період. Тож незалежно від примх погоди, ця технологія дозволяє дотримуватися оптимальних строків сівби.

Технологія Mzuri Pro-Til дозволяє утримувати і накопичувати вкрай необхідну вологу і зменшити втрати органічних речовин, що позитивно впливає на структуру, родючість і врожайність ґрунтів. На противагу багаторазовим проходам при плужному або безплужному машинному землеробстві, одноразовий прохід Mzuri Pro-Til не ущільнює ґрунт і не занапащає його біоту.

Лапи глибокорозпушувача і колеса, що ущільнюють розпушений ґрунт, розташовані по черзі у два ряди, що дає змогу навіть за значної кількості пожнивних решток на полі легко проходити між ними. Завдяки гідравлічній системі лапи глибокорозпушувача і посівні сошники кожної секції чинять однаковий тиск на ґрунт. Це забезпечує рівномірну глибину обробітку і висіву, а також відмінний контакт насіння з ґрунтом.

Усі функції управління і контролю процесу роботи, у тому числі регулювання норми внесення добрив і висіву насіння, виконуються комп'ютером RDS Artemis.

Щодо технічної специфікації: робоча ширина сівалок різних модифікацій становить 3, 4 та 6 м; транспортна ширина 2,95 м; ємність бункера 1500-4300 л (у пропорційному відношенні 60:40, насіння та добрива); кількість рядків 9, 11 та 17; агрегатується з тракторами потужністю 180-220, 280-340 та 450-500 кс; робоча швидкість 9-15 км/год.

Доказом ефективності застосування Mzuri Pro-Til стали відмінні результати роботи цих інноваційних посівних комплексів у багатьох господарствах різних регіонів України останніми роками.

Mzuri Pro-Til представляє ТОВ НВА «Перлина Поділля».

Сьогодні на полях господарства ТОВ НВА «Перлина Поділля», що на Хмельниччині, працює два посівних комплекси Mzuri Pro-Til Selekt 4 та 6 м.

Перша сівалка Mzuri Pro-Til Selekt 6Т була придбана господарством 2015 року. Найкраще Mzuri Pro-Til зарекомендували себе на посівах озимої пшениці та озимого ріпаку. Для прикладу, озимий ріпак 2017-го дав прибавку до врожаю (порівняно з класичною технологією посіву) — 700 кг/га на площі 800 га.

Після випробування на власному досвіді, ТОВ НВА «Перлина Поділля» стало дилером компанії Mzuri у Західному регіоні України. Господарство реалізує, проводить навчання та надає сервісне обслуговування даної техніки.

Телефони для консультацій: +38-067-382-1133 та +38-067-382-8044 — порадимося, обговоримо та приймемо рішення.

© 2018 ТОВ "Агромедіа-Про"