Статті

РАКЕТИ ВІДНОВЛЯТЬ РУХ УКРАЇНСЬКИМИ РІЧКАМИ

Компанії «НІБУЛОН» вдалося відновити водні пасажирські перевезення в Україні. Такий популярний в Європі водний транспорт знову став улюбленим серед українських пасажирів. Насолодитися прогулянкою на високошвидкісних «ракетах» змогли більше 24 тис. пасажирів, зокрема діти, учасники АТО, громадські активісти, волонтери, правозахисники та інші, яких запрошували до благодійних рейсів по Дніпру у Києві, Каневі, Кременчуці, Черкасах та інших містах України.

Проїхати на суднах «НІБУЛОН Експрес» приходили родинами декілька поколінь українців: ті, хто пам'ятає регулярні водні пасажирські перевезення, та ті, для кого це з дитинства було мрією, яка нарешті здійснилася завдяки компанії.

Цієї весни «ракети» «НІБУЛОН Експрес» знову повернуться на українські річки! Сьогодні судноплавна компанія «НІБУЛОН» активно готується до навігації-2018. Саме в ці дні пасажирський флот компанії, який складається вже з чотирьох суден на підводних крилах (два судна типу «Восход» пасажиромісткістю 77 чол. та два судна типу «Полісся» пасажиромісткістю 53 чол.), проходить планові ремонтні роботи на суднобудівно-судноремонтному заводі компанії та у підрядних організацій в Миколаєві та Києві. Проводиться модернізація двох останніх придбаних компанією суден: встановлення мультимедійних систем, систем відеоспостереження та сповіщення тощо.

«Стратегія організації регулярних пасажирських перевезень сезону-2018 буде побудована з урахуванням результатів роботи та отриманого під час минулорічної навігації досвіду», — зазначають фахівці відділу пасажирських перевезень.

Наразі розглядаються нові маршрути з огляду на технічні характеристики суден. Торік, на жаль, компанії не вдалося реалізувати маршрут Очаків-Кінбурнська коса. Це дуже засмутило потенційних пасажирів. Через відсутність сертифікованих та обладнаних причалів пасажирське судно не могло заходити до портового пункту в м.Очаків (який підпорядкований ДП «Адміністрація морських портів України»).

Втім, уже цього сезону в компанії планують здійснювати рейси Очаків-Кінбурнська коса. З Очаківським міським головою С.Бичковим погоджується місце встановлення причалу, щоби позбавитися залежності від АМПУ щодо місця швартування пасажирських суден. Паралельно фахівці компанії готують документацію та купують у м.Скадовськ плавучий причал довжиною 100 м.

Новий плавучий причал буде встановлено і у м.Миколаїв, для цього погоджується з в.о. голови Миколаївської міської ради Т.Казаковою нове місце посадки та висадки пасажирів на Каботажному спуску, поряд з суднобудівно-судноремонтним заводом «НІБУЛОН».

У зв'язку з тим, що минулого сезону дуже багато людей просили відновити пасажирські перевезення до Одеси, Залізного Порту та Скадовська, нині також розглядається питання придбання суден типу катамаран для перевезень пасажирів між містами Чорним морем.

Після цього ми зможемо розширити і маршрути пасажирських перевезень у верхній частині Дніпра (Дніпро, Кременчук, Запоріжжя, Черкаси, Київ тощо).

Ще одна приємна новина: нового сезону для пасажирських перевезень планується Інтернет-продаж квитків.

Відроджуючи пасажирське судноплавство, в компанії не очікували на такий ажіотаж з боку українців, які сприйняли цю ідею на «ура». За короткий проміжок часу нібулонівці отримали безліч позитивних відгуків та звернень щодо розширення пасажирських маршрутів. Відтак компанія має намір у майбутньому виготовляти власні пасажирські судна нового покоління на підводних крилах і невеликі пасажирські лайнери, щоб розвивати водні перевезення між населеними пунктами на Дніпрі, а також між великими українськими містами на березі Чорного моря. Тож компанія веде повномасштабну реконструкцію суднобудівно-судноремонтного заводу «НІБУЛОН», щоб розмістити на його території дві потокові лінії: для пасажирського і спеціалізованого флоту, а також торгових суден. «І ми це зробимо!», — запевняють нібулонівці.

 

© 2018 ТОВ "Агромедіа-Про"