Статті

ПРОГРАМА СПІВПРАЦІ ФАО ТА «НІБУЛОНУ» — ДЛЯ ПОКРАЩЕННЯ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ ЄГИПТУ

Днями, 6 грудня 2017 року, у Каїрі (Єгипет) Продовольча сільськогосподарська організація ООН (FAO) та «НІБУЛОН» — компанія з понад 26-річним досвідом у вирощуванні, зберіганні, транспортуванні та експорті зернових — підписали Меморандум про співпрацю з метою покращення ефективності роботи єгипетських компаній, які займаються виробництвом зернових культур, їхнім зберіганням та транспортуванням.

Церемонія підписання Меморандуму заступником генерального директора, головним представником ФAO на Близькому Сході й у Північній Африці Абдессаламом Улд Ахмедом і генеральним директором компанії «НІБУЛОН» Олексієм Вадатурським відбулася в рамках форуму «Сприяння постійним інвестиціям у продовольчу безпеку Єгипту».

У форумі, організованому урядом Єгипту, ФAO, Світовим банком та Європейським банком реконструкції та розвитку, взяли участь близько 200 представників як державного, так і приватного сектору, включаючи урядові структури, розробників проекту, міжнародних фінансових інститутів, прямих та інституційних інвесторів з усього світу.

Довгострокові інвестиції

Досягнення Цілей сталого розвитку ООН, зокрема подолання голоду та недоїдання до 2030 року, потребуватиме тіснішої співпраці між державним і приватним секторами, стратегічних союзів та впровадження інноваційних підходів. Тож питання залучення довгострокових інвестицій та невідкладність значної активізації зусиль для покращення продовольчої безпеки Єгипту формують основу порядку денного ФAO.

Нарощування потенціалу

Об'єднання експертного потенціалу ФAO та приватного сектору дає можливість досягти економії коштів за рахунок підвищення ефективності, а також обмінюватися набутим досвідом та знаннями.

Компанія «НІБУЛОН» експортує зерно до більш ніж 60 країн світу, а з 2009 року поставила понад 747 тис. тонн пшениці до країн, де панує голод, у рамках тендерів Всесвітньої продовольчої програми ООН. Високу якість продукції підприємство забезпечує завдяки наявності сучасних сертифікованих лабораторій.

«НІБУЛОН» є членом Міжнародної асоціації торгівлі зерном та кормами (GAFTA), Міжнародної асоціації діючих мукомелів (IAOM), Української зернової асоціації, Української аграрної конфедерації. Водночас компанія успішно співпрацює з Європейським банком реконструкції та розвитку, Європейським інвестиційним банком, Міжнародною фінансовою корпорацією та ін.

Таким чином, у рамках співпраці між двома організаціями компанія «НІБУЛОН» ділитиметься знаннями та досвідом шляхом проведення спільних заходів і нарад, організованих із ФAO, щодо зберігання зерна, логістики та транспортування; шляхом участі компанії в діалозі з питань політики через галузеві асоціації, державно-приватні робочі групи та інші механізми; виявлення інвестиційних потреб та можливостей у зерновому секторі.

Окрім того, компанія братиме участь у галузевих тренінгах в Єгипті і Сербії щодо вдосконалення зберігання зерна та логістики для молодих спеціалістів; міжнародних стандартів відбору зразків зерна та аналізів для інспекторських служб у Єгипті за повної підтримки представництва ФAO в країні.

На шляху до ліквідації голоду

«Ця угода — ще один визначний крок, спрямований на активізацію зусиль із розширення діяльності ФAO щодо викорінення голоду і покращення продовольчої безпеки у регіоні», — заявив Абдессалам Улд Ахмед. Він підкреслив, що технічний досвід компанії «НІБУЛОН» абсолютно точно допоможе покращити зберігання продуктів харчування та логістику, знизити втрати продукції. Також ця співпраця додає важливий елемент у досягнення цілей сталого розвитку в регіоні.

«Є потенціал для поліпшення, але потрібно докласти багато зусиль для покращення умов зберігання зерна, транспортування, відбору проб та аналізів, щоби народи Єгипту та сусідніх країн отримали від цього користь», — підкреслив Абдессалам Улд Ахмед.

У свою чергу, Олексій Вадатурський вказав на необхідність рішуче діяти в боротьбі з недоїданням та голодом, якого «не повинно бути у світі, в якому ми всі живемо. «НІБУЛОН», будучи відповідальним українським сільгоспвиробником та надійним експортером, поділяє політику ФAO щодо викорінення голоду».

«Сьогодні «НІБУЛОН» готовий поділитися своїми знаннями щодо підвищення продуктивності на всіх ланках постачання зерна з ФAO та її партнерами, щоби ми могли просунутись у досягненні нашої спільної мети — світу без голоду», — додав гендиректор «НІБУЛОНу».

Розширюючи рамки співпраці

Перебуваючи з діловим візитом у Єгипті, делегація компанії «НІБУЛОН» на чолі з генеральним директором О.Вадатурським також відвідала Міністерство постачання та внутрішньої торгівлі Єгипту, де зустрілася з міністром Алі Ель-Моселхі та його заступником Ібрагімом Ашмауі. Під час зустрічі було обговорено питання участі компанії в інвестиційних проектах, направлених на розвиток портової інфраструктури, елеваторної місткості та річкової навігації по Нілу, заради підвищення ефективності внутрішньої логістики та забезпечення сталої продовольчої безпеки в Єгипті. Крім того, в Міністерстві сільського господарства та меліорації земель Єгипту разом із міністром Абдель-Мунйемом Ель-Банна та його заступником Сафуатом Ель-Хаддад була розглянута співпраця між Україною та Єгиптом в аграрному секторі.

Зустрілися представники «НІБУЛОНу» і з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Єгипті Геннадієм Латієм та першим секретарем з економічних питань посольства Григорієм Ночковським. Після перемовин посол запросив делегацію компанії взяти участь в урочистому прийомі з нагоди 26-ї річниці Збройних сил України, що відбувся 6 грудня в Посольстві України в Єгипті. У заході взяли також участь високопосадові особи МО АРЄ, зокрема заступник Начальника Генерального штабу, члени дипломатичного корпусу, представники єгипетських громадських кіл та ЗМІ, української діаспори в Єгипті.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих воїнів, які відали своє життя, захищаючи територіальну цілісність України, а також відвідали фотовиставку, присвячену Збройним силам України в сучасних умовах.

© 2018 ТОВ "Агромедіа-Про"