Поштова адреса: 01135.  Київ-135, а/с 79. 
  Контактний телефон:  +38(044)227-93-55
  E-mail: info@agroprofi.com.ua 
             Передплатний індекс: 98990


Книги:

Топ переглядів за місяць:

ЧИ ДОВГО ТРИВАТИМЕ СОЛОДКЕ ЖИТТЯ УКРАЇНСЬКИХ ЦУКРОВАРІВ?
Повний текст у друкованій версії Одна із найстаріших галузей країни — цукрова, хочеться вірити,...
«СІГМА» ПРАЦЮЄ З МАРШАЛЬСЬКИМ ОПТИМІЗМОМ
Найкращим підтвердженням тому, що вітчизняна галузь свинарства продовжує стало працювати в...
НІШЕВІ КУЛЬТУРИ: ОСОБЛИВОСТІ ВИРОЩУВАННЯ БАТАТУ
Повний текст у друкованій версії Сьогодні ми продовжуємо публікацію матеріалів із Другої...
ЛЮДМИЛА АДАМЧУК: «РОЗВИТОК МОЖЛИВИЙ ЛИШЕ ЗА БАЖАННЯ ЖИТИ КРАЩЕ»
Висвітленню питання корпоративної соціальної відповідальності в агропромисловому комплексі наше...
ЖИМОЛОСТЬ — НАЙПЕРША ЛІТНЯ ЯГОДА
Повний текст у друкованій версії Продовжуємо публікацію матеріалів другої національної...

Наші партнери:

ОРГАНІЧНЕ ВИРОБНИЦТВО — СИНЕРГІЯ ФІЛОСОФІЇ ТА БІЗНЕСУ

Ви ніколи не замислювалися, скільки часу проіснувало людство взагалі й у який спосіб воно харчувалося?

Це ми з вами живемо в стрімкий період глобалізації, а насправді зміни у господарюванні на землі у розвинених країнах відбулися порівняно недавно — внаслідок так званої аграрної революції зо півтора століття тому, коли стався перехід від натурального до товарного виробництва, при якому дрібні селянські господарства зникали, земля зосереджувалася у великих землевласників та запроваджувалася наймана праця.

Далі, у 1940-х, розпочалася зелена революція, яка тривала лише три десятиліття. За цей короткий час у країнах, що розвивалися, у сільському господарстві стався комплекс змін, який призвів до зростання світових обсягів агропродукції. Цей комплекс включав активне виведення продуктивніших сортів рослин, розширення іригації, вживання добрив, пестицидів, сучасної техніки тощо.

Нині ж ми маємо інтенсивне сільське господарство (на противагу екстенсивному), яке характеризується космічними для наших пращурів врожаями і, разом із тим, такими самими витратами на одиницю зайнятої площі: значну кількість хімічних добрив, пестицидів, гербіцидів, фунгіцидів, інсектицидів, регуляторів росту рослин тощо. Широке залучення автоматизації стало ключем до успіху сучасного сільського господарства. Високі врожаї на малих площах дозволяють гарантувати належну кількість харчових продуктів для зростаючого населення планети. А висока продуктивність призвела до зменшення собівартості виробництва, а відтак і цін на продукцію. Тому людство не може відмовитися від цього напрямку.

Разом із тим, така інтенсифікація порушує природний баланс — ґрунти втрачають природну родючість, міндобрива та хімзасоби забруднюють довкілля, значно скорочують популяції комах, птахів і ссавців, монокультурність знижує врожайність через захворюваність рослин. Що вже казати про галузь тваринництва, яка харчується і доглядається за таких умов. А ми з вами є те, що ми споживаємо — що їмо і п'ємо, чим дихаємо і по чому ходимо. Природа-матінка нас живить і лікує, а ми наполегливо намагаємося знищити її у гонитві за ще більшими врожаями сільгоспкультур, в яких вміст природних мінералів і корисних речовин давно поступається штучним хімічним сполукам.

А ще не так давно всі харчі на планеті були органічними…

Повний текст у друкованій версії

Стати Агропрофі просто! Лише за кілька кліків!

Події:

Ціни на зернові: