Статті

УКРАЇНСЬКО-БОЛГАРСЬКА СТЕЖКА ДРУЖБИ

Болгарські студенти з училища «Св. Кирила і Мефодія», розташованого у портовому місті Бургас, на весняних канікулах завітали до миколаївської школи № 7, щоби наочно познайомитися з життям сучасного Миколаєва, ближче познайомитися з сусідньою країною.

Протягом тижня перебування в Україні на дітлахів чекали цікаві зустрічі, різноманітні екскурсії, відкрите емоційне спілкування. Болгарські гості ознайомилися з історичними та культурними пам'ятками Миколаєва, відвідали музеї та знаний на весь світ зоопарк.

Фінальним акордом зустрічі став візит болгарської молоді до флагмана українського аграрного ринку та суднобудівної галузі — компанії «НІБУЛОН».

«Вже не перший рік наша компанія вважається не лише аграрною, а й самостійно займається суднобудуванням, — розповів гостям Олександр Григоренко, заступник генерального директора «НІБУЛОНу» з торгівлі та логістики. — Ми на власному суднобудівному підприємстві розвиваємо та розбудовуємо свій флот, адже поки, на жаль, інших рівноцінних суднобудівних перспектив ані у Миколаєві, ані в Україні загалом немає».

Гості мали змогу побачити, як на суднобудівно-судноремонтному заводі «НІБУЛОН» будується вантажний флот, здійснюється судноремонт, проводиться модернізація існуючих виробничих потужностей. Піднялися болгари і на борт сучасних суден компанії — буксирів проекту POSS-115.

Оглядаючи процес будівництва несамохідних суден проекту В2000, молоді європейці дізналися й про суднобудівні плани компанії на найближчі роки.

У Болгарії непогано розвинена культура велосипедного руху, відтак молодь особливо вподобала розміщену на території зручну велопарковку.

Знайомство з роботою головного зернового термінала «НІБУЛОНу» традиційно розпочалося з огляду пункту реєстрації транспорту, де школярі спостерігали, як відбираються зразки для аналізу якості продукції. У виробничо-технологічній і хіміко-технологічній лабораторіях вони оглянули сучасне обладнання і відкрили для себе багато цікавого з процесу досліджень якісних показників зерна.

«Приємно, що з європейськими гостями, попри їхній молодий вік, можна було обговорити питання транспортних перевезень, — підсумовує Олександр Григоренко. — Життя у розвиненому портовому місті змушує (в позитивному значенні) розумітися на водних перевезеннях, логістиці, інфраструктурі міста. Переконаний, що впровадивши систематичні зустрічі, практичний обмін досвідом з європейськими фахівцями логістичних, транспортних та інших галузей, в Миколаєві реально покращити й зробити ефективнішими вантажні й пасажирські перевезення, що приноситимуть користь городянам та міському бюджету. Маю сподівання, що завтра слідом за школярами ми зустрічатимемо болгарських суднобудівників та перевізників».

За інф. прес-центру компанії «НІБУЛОН». Фото компанії «НІБУЛОН»

© 2018 ТОВ "Агромедіа-Про"