Статті

…ДЕСЬ ТАМ Є І МОЯ КВІТКА!

Вочевидь, ці мрійливі роздуми Маленького принца з однойменної казкової повісті живуть у серці переважної більшості з нас, незалежно від віку, статі і професії. А й насправді, у світі так багато людей, і всі вони такі різні. І з усіма ними дуже гармонійно на планеті співіснують квіти, які повсякчас відтіняють наше життя, додають йому забарвлення, наповнюють радістю. Квітка, як і посмішка, завжди буде найприємнішим подарунком.

Квіти роблять усіх щасливими. А от люди, які поєднали захоплення квітами зі справою свого життя — флористи, запрошували численних поціновувачів прекрасного відвідати Х Міжнародну виставку Flower Expo Ukraine 2016. Цей ювілейний захід, що проходив 12-14 квітня в Києві, був присвячений квітковому бізнесу, ландшафтному дизайну, садівництву та флористиці.

виставка квітів 2016Організатори, а це компанія «Місто Мрії» у співпраці з Союзом українських квіткарів, радо відзначають, що поточного року кількість іноземних учасників — представників провідних країн галузі, суттєво збільшилась проти попередніх років. Цьогоріч у виставкому павільйоні МВЦ голки ніде було встромити через щільність стендів з надзвичайною кількістю живих квітів. Квіткарі провідних компаній із Франції, Німеччини, Нідерландів, Данії, Ізраїлю, Колумбії, Еквадору та України намагалися не просто здивувати відвідувачів розмаїттям своїх асортименту і можливостей, а й довести, що після кількох років відсутності остаточно повертаються на вітчизняний ринок. Підтвердженням тому стало урочисте відкриття, в якому взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерландів в Україні Кейс Кломпенхаувер та президент УСПП Анатолій Кінах. виставка квітів 2016Після відкриття відбулася презентація соціального проекту Союзу українських квіткарів під назвою «Квіти — енергія життя». Цей тривалий проект покликаний відродити інтерес людей до світу рослин, нагадати, що квіти мають надзвичайно велику силу підтримувати нас у повсякденному житті, дарувати затишок оселям, створювати атмосферу свята, дарувати позитивні емоції.

Композиції і букети з квітів слід підбирати індивідуально для кожної події або людини, ними, наче фарбами, можна створювати картини або змальовувати портрети. Так, за допомогою квітів провідні флористи спеціально для виставки створили портрети відомих українок, серед яких Ольга Богомолець, Руслана Лижичко та Євгенія Гапчинська. Вони спробували передати характер та внутрішній світ кожної жінки, підкреслити їхню індивідуальність та неповторність. Можливість оцінити ці, без перебільшення, витвори мистецтва було надано відвідувачам виставки.

***

Представник компанії «Мейян» (Франція) Філіп МангіПриємно вразила любов'ю до України експозиція відомого французького «Дому Мейян» (Meilland International), який входить до трійки визнаних світових лідерів зі створення і реалізації троянд. Його фахівцями як новинку 2016 року представлено сорт білої троянди з символічною назвою Славутич — на честь українського міста енергетиків. «Дім Мейян» має понад 250-річну історію успіху. Щороку компанія реалізує більше ніж 12 млн троянд, а це — кожна третя продана квітка у світі. «Мейян» має більше тисячі патентів, понад 80% продукції постачається на експорт до 63 країн. До того ж провідні фахівці парфумерної промисловості Франції традиційно використовують селекцію троянд «Дому Мейян» для створення нових ароматів вишуканих парфумів.

Троянду Славутич селекціонерами зі світовим ім'ям було виведено на честь 30-річчя трагічної аварії на ЧАЕС, яку весь світ вшановує пам'яттю 26 квітня. Відвідавши навесні минулого року місто атомників Славутич, директор з експорту до пострадянських країн Філіп Мангі був надзвичайно вражений мужністю українців. Відтак новий сорт — стійкий до заморозків, посухи та хвороб — отримав назву Славутич, на честь незламних українців. Торік восени 150 кущів троянди французи подарували цьому українському місту, з яких 50 було висаджено перед адмінкорпусом ЧАЕС.

На виставці з трояндою Славутич знайомили широкий загал фахівців, офіційно ж вона буде представлена світові Філіпом Мангі саме в місті Новий сорт троянд Славутич на честь УкраїниСлавутич, коли висаджені кущі наберуть цвіт. Більше того, всі кошти, які надходитимуть від продажу цього сорту троянди в Україні і світі, компанія «Мейян» направлятиме до Фонду солідарності з жертвами Чорнобильської катастрофи. Благодійність є також складовою діяльності «Дому Мейян», і ми щиро вдячні французам за таку дієву духовну і фінансову підтримку.

***

Новим учасником виставки стала також світова ТОП-компанія з селекції хризантем — голландська фірма Dekker Chrysanten.

Група компаній Dekker Chrysanten володіє виробничими потужностями в м. Хенсбрук (Голландія), Танзанії та Болівії, вона широко представлена не тільки в Нідерландах, але й на ринках різних регіонів за межами країни. Торгові представництва Dekker Chrysanten містяться в Нідерландах, Південній Африці, Бразилії та Колумбії. Загальна площа теплиць перевищує 430 тис. м2.

Чималий інтерес викликав голландський павільйон, організований компанією FlowerFame, яку було засновано 2006 року фірмами Topflower BV та Blooming, яка відтоді бере участь у квіткових виставках в України. Партнерами FlowerFame виступають східноєвропейські компанії, які працюють у сферах квітникарства, експорту та організації заходів і мають значний досвід ведення бізнесу на вітчизняному ринку.

Так само десятою ювілейною стала участь у виставці провідної вітчизняної компанії «Асканія-Флора». Це — найбільший виробник троянд в Україні та, що не менш відрадно, один із провідних виробників у Європі. Компанія за свою роботу отримала чимало подяк і нагород національного і міжнародного рівня.

Сьогодні «Асканія-Флора» (до речі, фото її стенду прикрашає обкладинку цього номера) вирощує 35 сортів неперевершених троянд на понад 20 га в закритому ґрунті — в сучасних теплицях за новітньою голландською технологією. Цей тепличний комплекс можна сміливо назвати містом під склом, де працює більше шестисот фахівців, які і є найбільшою цінністю компанії. Тому особливої уваги керівництво приділяє питанням здоров'я людей, тож для захисту рослин від хвороб і шкідників тут переважно використовуються біологічні способи боротьби. І така робота отримала чимале визнання з боку вітчизняних споживачів — підприємство має більше тисячі партнерів у всіх регіонах України.

Киянам і гостям столиці добре відома назва мережі квіткових салонів-магазинів «Камелія», яка за роки своєї роботи стала практично асоціюватися з гарантовано свіжими квітами на будь-який смак упродовж року.

Так, корпорація «Камелія» за понад 20 років роботи стала одним із лідерів України саме тому, що пропонує максимальну різноманітність видів і сортів квітів, вирощених на Київщині. Слід відзначити, що це одне з найбільших в Україні і значущих в Європі квіткових господарств. З урахуванням світового передового досвіду (насамперед, голландського), в інноваційних високотехнологічних теплицях вирощується 26 сортів троянд і 19 сортів тюльпанів, а також широкий вибір рослин у горщиках: нарциси, гіацинти, орхідеї, пеларгонії, цикламени, бегонії і багато іншого. Свіжозрізані квіти з виробництва до власної розгалуженої торгові мережі потрапляють протягом кількох годин, тому здатні тижнями милувати око, залишаючись свіжими і яскравими.

Цього року на виставці побувала рекордна кількість відвідувачів, в останній день роботи учасники розпродавали за символічні гроші, а переважно дарували, свої живі надзвичайні квіти. Особливо таким подарункам раділи маленькі відвідувачі, адже для кожного з них відшукалася саме його неповторна чарівна квітка.

 

© 2018 ТОВ "Агромедіа-Про"