Поштова адреса: 01135.  Київ-135, а/с 79. 
  Контактний телефон:  +38(044)227-93-55
  E-mail: info@agroprofi.com.ua 
             Передплатний індекс: 98990


Книги:

Топ переглядів за місяць:

ЗМІНА ФІЛОСОФІЇ РОЗВИТКУ ТВАРИННИЦТВА
Унікальний кормоцентр (або фід-центр) — виробничий комплекс для виготовлення збалансованих...
ЗЕРНО ЛУГАНЩИНИ СТАЛО НА РЕЙКИ
Перше луганське зерно залізницею від початку військових дій на Донбасі 2014 року було...
УНІКАЛЬНЕ ДНОПОГЛИБЛЮВАЛЬНЕ СУДНО «МИКОЛАЇВЕЦЬ» ЗІЙШЛО НА ВОДУ
Унікальне самохідне надпотужне днопоглиблювальне судно з символічною назвою «Миколаївець»...
БЛОКЧЕЙН У КАДАСТРІ, ЯК ВАРЕНИК У СМЕТАНІ
Недовіра до надійності електронних систем Держгеокадастру є одним із застережень, котрі...
БЕЗ ХЛІБА ПЕРЕМОГИ НЕ БУВАЄ. ВАЖКИЙ ПРИКОРДОННИЙ УЖИНОК
Луганщина завершує жнива-2017. Комбайни звично для цієї пори пливуть полями, навколо них жваво...

Наші партнери:

«Потенціал української сої 2015-2020: виробництво та переробка»

ГОЛОВНІ ТЕМИ

ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ НА КОНФЕРЕНЦІЇ:

  • Соя та продукти її переробки: стан і прогнози розвитку світового та українського ринків.
  • Цінові тенденції 2014/15 маркетингового року і нового сезону;
  • Роль і місце сої в загальнодержавній «Стратегії розвитку аграрного сектору економіки України на період до 2020 року»;
  • Баланс українського ринку сої: виробництво, імпорт/експорт сировини, споживання і переробка;
  • Інвестиційна привабливість вирощування і переробки української сої;
  • Сортові ресурси та високоефективні технології вирощування сої;
  • Використання сої в українському тваринництві
  • та її вплив на розвиток галузі;
  • Система сертифікації якості та безпечності сої та продуктів її переробки на харчові та кормові цілі.

org

Організатори: Національна академія аграрних наук України; Інститут кормів та сільського господарства Поділля НААН України; Асоціація «Українська асоціація виробників і переробників сої».

За підтримки:

Міністерства аграрної політики та продовольства України;

Асоціації «Укроліяпром».

 

 

 

З питань участі звертайтеся:

Тимченко Віктор Наумович
(+380 50 330-49-68),

Борисенко Галина
(+380 44 499-03-99)

 

 

Завдяки розвитку інфраструктури зернового ринку виробництво збіжжя в Україні останніми роками стабільно перевищує 60 млн тонн і має потенціал до зростання. За умов теперішньої економічної нестабільності питання рентабельності виробництва зерна та продуктів його переробки набуло особливої актуальності. Виходячи з цього, серед багатьох сільськогосподарських культур останнім часом соя набула особливої популярності: для виробників — це стабільно високі попит і ціна реалізації при помітно низькій вартості витрат, а також чудовий попередник для пшениці і кукурудзи; для переробників — якісна місцева сировина для виробництва конкурентоспроможних олії, кормів і домішок; для трейдерів — сталий світовий попит на зерно, олію, шрот тощо.

Доказом цьому є зростання в останнє десятиріччя посівних площ під соєю від 189 тис. га до 1,8 млн га 2014 року, врожайності від 12 до 21,6 ц/га, що в підсумку дозволило зібрати цьогоріч рекордний за історію України врожай — 3,9 млн тонн. Ціна реалізації на внутрішньому ринку склала в еквіваленті $430-450 за тонну. За кордон наша держава продала зерна сої і продукції його переробки на $858,8 млн.

Наразі Мінагрополітики та НААН України працюють над розробкою «Стратегії розвитку аграрного сектору економіки України на період до 2020 року», в якій сої та продуктам її переробки відведено значну роль. У рамках конференції на основі отриманої інформації щодо поточного стану і потенціалу розвитку ринку сої в Україні та світі пройде круглий стіл, покликаний узагальнити напрацювання і викласти їх у вигляді окремих пунктів Стратегії.

Результатом проведення конференції мають стати конкретні інструменти, завдяки яким до 2020 року виробництво сої в Україні планується довести до 4,5-5 млн тонн при врожайності 23,5-25 ц/га. При цьому на внутрішньому ринку в результаті розвитку виробництва буде спожито сої і продуктів її переробки понад 2 млн тонн на суму в еквіваленті близько $0,8-1,0 млрд й отримано від експорту близько $1,5 млрд.

Захід покликаний зібрати думки фахівців ринку сої: виробників сільгосппідприємств і представників холдингів, олієпереробників і кормовиробників, експортерів, науковців, законотворців і представників виконавчої влади від міністерства до районних управлінь агропромислового розвитку.

 

 

Стати Агропрофі просто! Лише за кілька кліків!

Події:

Ціни на зернові: