Статті

ЗАКОНОДАВЧО СКАСОВАНО СЕРТИФІКАЦІЮ ЗЕРНОСХОВИЩ ТА ЗЕРНА

У середу, 9 квітня 2014 року, Верховною Радою України було схвалено у другому читанні та в цілому проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру (реєстраційний №2436а).

Цей законопроект скасовує 113 дозвільних документів і дозвільних процедур, зокрема, відміняє сертифікацію зерносховищ та зерна.

Необхідність прийняття проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру» була викликана надмірною кількістю документів дозвільного характеру, отримання яких вимагалось чинним законодавством від суб'єктів господарювання для здійснення господарської діяльності, що значно ускладнювало умови ведення бізнесу, обтяжуючи додатковим регуляторним тягарем підприємців, у тому числі й аграрної сфери.

Профільні громадські організації неодноразово зверталися до органів виконавчої влади з обґрунтованими пропозиціями щодо скорочення кількості дозвільних документів в аграрному секторі для усунення зайвих обмежень у провадженні господарської діяльності, що значно підвищить ефективність галузі, зменшивши корупційне навантаження на неї.

 

 

© 2018 ТОВ "Агромедіа-Про"