Статті

КОМІТЕТ РЕВОЛЮЦІЙНОГО ПЕРІОДУ

25 лютого 2014 року відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин. Чесно кажучи, я сумнівався, що буде кворум, адже депутатам відверто було не до села – революція просто під вікнами. Проте революційна доцільність нині панує не лише під куполом ВРУ, але й у комітетах. Голова аграрного комітету Григорій Калетнік оголосив, що на час засідання комітету частина депутатів терміново зібралася на засідання своїх фракцій та новостворених депутатських груп і просив уважати їх присутніми. Правда, дехто з них пізніше дійсно підійшов, але ніякого сенсу в цьому не було.

Засідання розпочалось з хвилини мовчання за загиблими у сутичках 18-21 лютого. Хоча на тлі бурхливих подій питання, що виносилися на розгляд, були навдивовижу мирні. Я не перший рік присутній на засіданнях профільного комітету ВРУ, і на моїй пам'яті це було чи не найкоротше засідання. З семи питань порядку денного схвалення отримали всього три, решту – перенесли до кращих часів, тому вся робота тривала не більше 15-20 хвилин.

Утім, за цей час депутати встигли вирішити рекомендувати парламенту схвалити у другому читанні та в цілому законопроекти: «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення складу, змісту та порядку погодження документації із землеустрою» (реєстр. №3238 від 12.09.2013 р.) та «Про внесення змін до Закону України «Про Державний земельний кадастр» щодо скасування плати за внесення відомостей до Державного земельного кадастру та змін до них» (реєстр. №3061 від 08.08.2013 р.).

Проект Закону України «Про внесення змін до законодавчих актів України з питань створення фермерських господарств», (реєстр. № 2552а від 05.07.2013 р.), внесений народним депутатом України М.Апостолом, підтримали у першому читанні.

Схвалили депутати і план роботи Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин на період роботи четвертої сесії Верховної Ради України VII скликання (лютий 2014 року – липень 2014 року). Після цього усі члени комітету швиденько розійшлися, мабуть, їх чекали важливіші справи – розподіл міністерських портфелів майбутнього уряду.

 

 

© 2018 ТОВ "Агромедіа-Про"