Книги

ПОБОРНИКИ РІДНОЇ ЗЕМЛІ

Земля за всіх часів потребувала поборників — завзятих захисників, прихильників усього живого і вічного — сонця і неба, звірів і птахів, лісів, степів і зораної ниви.
Під час війни, ризикуючи життям, поборники рідної землі захищали Батьківщину від лютого ворога — німецького загарбника. Без сну і відпочинку трудилися вони у тилу, забезпечуючи постачання фронтовиків продовольством, зброєю, матеріальними ресурсами. Жінки і діти кували перемогу в цехах на токарних станках, вирощували зерно, впрягаючись у борону замість трактора чи вола, утримували худобу і виробляли продукцію. Багато хто тримав контакти з партизанськими загонами, виконуючи обов’язки зв’язківців. А після запеклої війни і вистражданої всім нашим народом Великої Перемоги у травні 1945-го вони самовіддано працювали на відбудові зруйнованого народного господарства країни.


Ця книга видається зусиллями Ради ветеранів Великої Вітчизняної війни та праці Мінагропрому України на честь 70-річчя Великої Перемоги. У книзі зібрано розповіді про долі наших героїчних співвітчизників, які кожної миті свого довгого життя залишалися вірними рідній українській землі та її народу. На сторінках видання йдеться про активістів ветеранського руху, людей воєнного покоління: учасників бойових дій, трудівників тилу, дітей війни, воїнів-інтернаціоналістів. Ця книга — про їхні ратні подвиги та трудові звершення.
На широке коло читачів: для тих, кому небайдужі спогади безпосередніх учасників бойових дій Великої Вітчизняної війни, хто цікавиться питаннями історії та економіки вітчизняного агропромислового комплексу, а також для студентів вишів сільськогосподарського профілю, фахівців та управлінців аграрного сектору.

 

ПОБОРНИКИ РІДНОЇ ЗЕМЛІ. - Під редакцією Окопного О.М. Київ: ТОВ «АГРОМЕДІА-ПРО», 2015. - 304 с., іл.
ISBN 978-966-97144-4-2

 

Ми готові залучити всі свої сили і таланти, щоби створити правдиві і змістовні життєписи видатних синів і дочок України, які своєю невтомною працею на аграрній ниві забезпечують добробут України.

© 2018 ТОВ "Агромедіа-Про"