ЩО ПОСІЄШ — ТЕ І ПОЖНЕШ, АБО УСЕ ВИРОСТАЄ З НАСІННЯ
Що посієш — те і пожнеш, тож не дивно, що насіннєвий ринок є основою розвитку аграрної галузі будь-якої країни. Українські аграрії давно зрозуміли, що якість вартує своїх грошей, тому охоче купують посівний матеріал зарубіжної селекції.
Не за всіма, звісно, позиціями, бо вітчизняні сорти, приміром, пшениці не лише не гірші, але за деякими параметрами значно перевищують закордонні аналоги. Та й прогрес сортів вітчизняної селекції вражає: якщо, приміром, сорт пшениці м'якої (озимої)Українка (автор І.М.Єремєєв) 1937 року реєстрації давав 1,2 тонни з гектару, то сорт пшениці м'якої (озимої) Софія Київська (автор Б.В.Моргун), зареєстрований 2014 року — 11,3 тонни з га, вдесятеро більше.
БУДІВНИЦТВО ЕЛЕВАТОРА ФІЛІЇ «ВОЗНЕСЕНСЬКА» — СТИМУЛ ДЛЯ ЕКОНОМІКИ МИКОЛАЇВЩИНИ ТА УКРАЇНИ
На будівельному майданчику філії «Вознесенська» останніми днями відбулися суттєві зміни: до роботи приступили нові підрядні організації, збільшилась кількість будівельників, зростають нові технологічні об'єкти тощо.
СІМЕЙНІ ФЕРМИ: ПАПЕРОВІ ПРАВА
Минулого тижня парламентарі 262 голосами ухвалили у другому читанні і в цілому законопроект №1599 «Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств». Головним завданням авторів було максимально простого для громадян порядку утворення сімейних фермерських господарств.
ДО ЗЕМЛІ, ЯК І ДО БОГА, МОЖНА ПРИЙТИ БУДЬ-КОЛИ!
Довкола землі ніколи не буває нудно, бо вона спонукає аграрія до постійного пошуку: нові культури, технології, технік. Хто це усвідомлює, той здатен кинути тепле місце і розпочати все з нуля. Саме так сталося з Іриною Костюшко, теперішньою власницею агрокомпанії «Зоря» на Житомирщині, яка, розпочавши роботу на землі, вже наступного року отримала прибуток від льону. Читати далі…
КВАСОЛЯ І ЛЬОН ПРОПОНУЮТЬ ДОБРЕ ЗАРОБИТИ!
Майже кожен день приносить новини про зниження світових цін на зерно. Світовий ринок безпосередньо тисне і на ціни зернових в Україні. То як заробити вітчизняному аграрію, враховуючи те, що складові врожаю лише збільшуються у ціні? Особливо актуальне це питання для дрібних і середніх товаровиробників. Відповіддю можуть стати нішеві культури. Читати далі…